• NL
 • EN
 • Nieuws
  & inzichten_
  Onze kennis
  ligt voor het grijpen_
  Op zoek naar
  een event_
  Al onze kennis
  in een handige whitepaper_
  Geen resultaten gevonden
  Casestudy Daoust
  Whitepaper
  02 mei 2024
  Hoe Daoust op korte tijd een hele digitale switch maakte, zie je niet vaak. Van vrijwel volledig handmatig werken, evolueerde Daoust naar een uiterst efficiënt digitaal proces waarin alles in één systeem wordt bijgehouden en portalen voor regie zorgen.
  Lees meer
  Optimalisatiescan Recruitmentsoftware
  Whitepaper
  07 mrt 2024
  In deze brochure lees je meer over de ATS Optimalisatie Scan voor recruitmentbureaus.
  Lees meer
  8 experttips bij digitalisering van recruitmentprocessen
  Blog
  08 jan 2024
  Veel staffing- en recruitmentbureaus willen hun processen automatiseren. Zeker in deze tijd waarin we te maken hebben met een krappe arbeidsmarkt, is snelheid een vereiste. Toch weten recruitmentbureaus vaak niet waar ze aan beginnen als ze starten met zo’n veranderingsproces.
  Lees meer
  De uitzendsector lanceert WorkID
  Blog
  27 okt 2023
  De uitzendsector lanceert vandaag het WorkID-platform. WorkID is een universeel en neutraal paspoort naar een job en biedt kandidaten op een eenvoudige manier de kans om relevante persoonlijke gegevens ter beschikking te stellen aan door henzelf geselecteerde uitzendbureaus. 
  Lees meer
  Bullhorn implementatie
  Blog
  09 jan 2023
  HRlinkIT helpt recruitmentbureaus al meer dan 10 jaar bij het implementeren en optimaliseren van ATS-software Bullhorn Connexys en Bullhorn for Salesforce. Een perfecte basis voor meer: sinds 2021 implementeert, onderhoudt en adviseert HRlinkIT ook het Bullhorn ATS platform met al haar aanvullende tools als Herefish by Bullhorn, VMS-automation en Onboarding.
  Lees meer
  Brochure Optimalisatie Scan Bullhorn
  Whitepaper
  15 nov 2022
  Heb je het gevoel dat Bullhorn of Connexys niet optimaal gebruikt wordt? In de Optimalisatie Scan gaan we na hoe jullie Bullhorn of Connexys beter kunnen inrichten om veel meer efficiëntie en innovatie te bereiken. Download de brochure voor meer informatie over de Optimalisatie Scan.
  Lees meer
  7 tips voor het kiezen van recruitment software
  Blog
  07 okt 2022
  Overweeg je om een nieuw ATS, mid-office, matching engine of andere recruitment software aan te kopen? Als je op zoek gaat naar nieuwe software, merk je al snel dat het aanbod erg groot is en je wordt beïnvloed door salespitches en buzzworden. 7 tips om de juiste software te kiezen.
  Lees meer
  Rapport: State of the Candidate Experience 2022
  Whitepaper
  13 sep 2022
  Hoe staat het met de candidate experience bij recruitmentbureaus anno 2022? Interviews en inzichten van de CEO's van recruitmentbureaus in Nederland en België. 
  Lees meer
  Brochure innovation scan
  Whitepaper
  24 jun 2022
  De Innovation scan is het startpunt van een succesvolle digitale business voor recruitmentbureaus. We analyseren je recruitmentprocessen voor kandidaat, klant en recruiter en kijken waar technologie je proces kan optimaliseren om je ROI te vergroten. Resultaat: een slim actieplan voor een innovatieve oplossing! 
  Lees meer
  7x actuele recruitment tech trends
  Whitepaper
  21 jun 2022
  De digitalisering schept veel kansen voor intermediairs. In deze whitepaper bespreken we de 7 belangrijkste actuele HR-trends die je niet mag missen als recruitmentbureau.
  Lees meer
  Digitale recruitment transformatie: “maak een plan en hou je eraan”
  Blog
  14 apr 2022
  Uitzendkantoren beseffen meer dan ooit dat ze digitaal moeten transformeren. Elk staffing agency koestert inmiddels een digitale droom, maar die droom komt maar zelden uit.
  Lees meer
  Trend BaHRometer 2022
  Whitepaper
  14 feb 2022
  Hoe ga je om met het implementeren van nieuwe HR-tech? Hoe switch je naar skill-based matchen? Een whitepaper vol inzichten en interviews over trends en evoluties in HR-tech 2022.
  Lees meer
  Overzicht van de belangrijkste recruitmentsoftware
  Blog
  26 jan 2022
  ATS, VMS of Search & Match, er bestaat veel recruitmentsoftware om het recruitmentproces te automatiseren. Een overzicht van de belangrijkste HR-technologie met uitleg en voorbeelden.
  Lees meer
  HRlinkIT wint het Fitste Bedrijf van Vlaanderen
  Blog
  01 jul 2021
  Na 12 weken intensief sporten zetten de medewerkers van HRlinkIT de beste score neer in de zoektocht naar het Fitste Bedrijf van Vlaanderen.
  Lees meer
  HRlinkIT bestaat 20 jaar en zet in op strategisch advies in Nederland
  Blog
  02 jun 2021
  Wil je weten hoe digitaal volwassen je recruitmentbureau is? Ter gelegenheid van onze 20ste verjaardag lanceren we speciaal daarvoor een tijdelijk gratis Digital Maturity Scan.
  Lees meer
  Recruitment trends 2021 deel 2
  Blog
  05 feb 2021
  Recruitment tech expert Carol Geens werpt een blik op 2021 met 7 recruitmenttrends.
  Lees meer
  Recruitment trends 2021: deel 1
  Blog
  20 jan 2021
  Na een jaar lang afwachten, kunnen de recruitmentbedrijven niet anders dan actie ondernemen. 2021 belooft in alle opzichten een interessant jaar te worden. Recruitment tech expert Wim Van Meerbeeck geeft zijn blik op 2021.
  Lees meer
  Trend BaHRometer 2021
  Whitepaper
  18 jan 2021
  Download de tech BaHRometer van 2021, boordevol nieuwe inzichten en waardevolle interviews over HR Tech.
  Lees meer
  Minggo lanceert eerste prebuilt apps voor recruitment
  Blog
  12 jan 2021
  Minggo, het platform waarmee je zonder code recruitmentapps bouwt, kondigt de eerste marketplace met prebuilt apps voor recruitment aan. Een primeur voor de recruitmentsector. Met de prebuilt apps kunnen recruitmentbedrijven via templates veel sneller gepersonaliseerde apps opzetten voor hun klanten en kandidaten.
  Lees meer
  Het probleem van recruitment marketing automation
  Blog
  03 dec 2020
  Bijna iedereen doet aan recruitment marketing automation. Toch zorgt recruitment marketing automation voor heel wat onduidelijkheid en heeft niemand echt een goed draaiende recruitment marketing automation. Hoe kan dat?
  Lees meer
  Whitepaper skill-based matching
  Whitepaper
  29 okt 2020
  De toekomst is skill-based matching. Maar de omschakeling maken van ervaring naar skills is echter niet eenvoudig. Wat heb je ervoor nodig en hoe maak je omschakeling? Je leest het in de whitepaper!
  Lees meer
  Whitepaper digital recruiter assistant
  Whitepaper
  01 okt 2020
  Het lijkt erop dat de digitale inspanningen en investeringen ons niet gebracht hebben waar we willen zijn. In deze whitepaper wordt het digitale probleem duidelijk geschetst en wordt er dieper ingegaan op het nieuwste in recruitmenttech.
  Lees meer
  Recruitment tech demoday
  Event
  15 okt 2020
  Ontdekken hoe en welke tools jouw rekrutering van talent kunnen boosten? Volg dan donderdag 15 oktober de eerste Demo_Day Online in België. Aan de hand van demo’s, demosessies en tech talks kun je je oriënteren én tooling uitproberen.
  Lees meer
  De coronacrisis als katalysator van innovatie
  Whitepaper
  04 jul 2020
  De Covid-19-crisis veranderde in een weekend de dynamiek op de Nederlandse en Belgische arbeidsmarkt. Van een werknemersmarkt, naar een ‘ghost’ markt. Hoe het nieuwe model na de crisis er ook uit zal zien, om te winnen moet je digitaal de allerbeste zijn.
  Lees meer
  Casestudy Actief Interim
  Whitepaper
  26 jun 2020
  Het Belgisch interimbureau Actief Interim maakte een gedurfde digitale switch in coronatijden. Download de casestudy voor het hele verhaal.
  Lees meer
  TikTok, overleven en digitaliseren: de 4 must-reads van deze week
  Blog
  19 mei 2020
  Terwijl de recruitmentsector zich een weg baant uit de crisis, worden alle ogen op TikTok gericht als nieuw kanaal voor employer branding. De crisis verplicht ons met zijn allen te digitaliseren. Maar... zijn recruitmentbureaus dan echt zo digitaal als ze roepen? De vier must-reads van deze week.
  Lees meer
  Digitaal na Corona
  Blog
  19 mei 2020
  Er valt heel wat te verliezen wanneer je als HR-dienstverlener omschakelt op digitale werkvormen. Maar wie het grondig aanpakt, en naast tools ook processen herdenkt, kan echter ook veel winnen. Met deze vier tips helpen wij jou op weg.
  Lees meer
  Must-reads van deze week
  Blog
  07 mei 2020
  Heel het land - en de de recruitmentsector - staat op zijn kop. Niets is nog zeker. We worden overspoeld met webinars, cijfers en coronanieuws. Wij filterden de vier interessantste topics voor jou uit.
  Lees meer
  10% administratieve tijdswinst voor recruiters
  Whitepaper
  27 apr 2020
  Hoe haal je zo veel mogelijk manuele en administratieve stappen uit het recruitmentproces? Zowel snelheid in het totale proces en efficiëntie in eigen resources dragen bij tot een grotere marge!
  Lees meer
  Vier must-reads van de voorbije week
  Blog
  24 apr 2020
  Covid-19 heeft een belangrijke invloed op de recruitmentwereld. Vier artikels brengen je belangrijke inzichten over hoe je als HR-dienstverlener kan omgaan met deze crisis.
  Lees meer
  10% sneller vacatures invullen
  Whitepaper
  16 apr 2020
  De time to hire drastisch verkorten? Dat kan in 4 stappen! Lees hoe en wat in de whitepaper. 
  Lees meer
  10% betere profielen realiseren
  Whitepaper
  08 apr 2020
  In deze whitepaper ontdek je hoe je op korte termijn 10% betere profielen in je database kunt hebben, zonder de bestaande bedrijfsprocessen te verstoren.
  Lees meer
  Automated matching
  Whitepaper
  06 apr 2020
  Met automated matching kun je 24/7 kandidaten en vacatures automatisch matchen en contacteren, zonder extra werk voor de recruiter.
  Lees meer
  Vier tracks om digitaal te versnellen na de crisis
  Blog
  26 mrt 2020
  Covid-19 heeft op dit ogenblik alles en iedereen in zijn greep, zowel privé als professioneel. Ook HR-dienstverleners en recruitmentbureaus worden economisch heel sterk getroffen.
  Lees meer
  Trend baHRometer 2020
  Blog
  12 feb 2020
  Honderden bedrijven werken in België aan de nieuwste oplossingen om HR-processen te digitaliseren. Op Europese schaal zijn we zelfs de enige in duizend kilometer omtrek die zich zuiver op HR-tech toeleggen. Nergens anders wordt meer geld in de sector gepompt.
  Lees meer
  Trend BaHRometer 2020
  Whitepaper
  12 feb 2020
  Silicon Valley ligt in België. Althans als het over HR-tech gaat. Honderden bedrijven werken in België aan de nieuwste oplossingen om HR-processen te digitaliseren. Nergens anders wordt meer geld in de sector gepompt.
  Lees meer
  Recruitment heeft meer nodig dan fancy technologie
  Blog
  04 feb 2020
  De schaarste op de arbeidsmarkt wordt de komende jaren samen met digitalisering de belangrijkste uitdaging voor recruitment. Beide gaan ook hand in hand, want technologie zal zeker helpen om het gebrek aan kandidaten op te vangen.
  Lees meer
  Recruitment Innovation 2025
  Whitepaper
  20 nov 2019
  Wat zijn de trends op de arbeidsmarkt? Wat zijn de valkuilen van technologie? Hoe transformeer je jouw organisatie met slimme recruitmenttechnologie? Ontdek alles over de recruitmenttrends, uitdagingen en oplossingen van nu tot 2025.
  Lees meer
  Het belang van een goede integratie-architectuur om digitaal te blijven groeien
  Blog
  10 okt 2019
  Digitale transformatie is een hot topic: iedereen praat erover, sommigen wachten af, anderen maken impulsieve beslissingen en slechts weinigen hebben een helder pad voor ogen.
  Lees meer
  Het belang van goede software-integratie
  Whitepaper
  25 sep 2019
  Hoe moet ik mijn softwarelandschap uitbouwen voor een succesvolle, stapgewijze digitale transformatie? Een stappenplan en praktijkvoorbeeld van Randstad Italië. 
  Lees meer
  De slimme integratie-architectuur van Randstad Italië
  Blog
  25 sep 2019
  Digitale transformatie is een hot topic: iedereen praat erover, maar slechts weinigen hebben een helder pad voor ogen. Naast een duidelijke digitale businessvisie, moeten ook alle technische basisbouwstenen in orde zijn om succesvol te kunnen transformeren.
  Lees meer
  Hoe matuur zijn nieuwe recruitmenttools?
  Blog
  22 aug 2019
  De markt van recruitmenttechnologie evolueert in een stroomversnelling. Nieuwe tools automatiseren telkens een klein onderdeel van het volledige recruitmentproces. Maar hoe matuur zijn deze nieuwe tools en wat is de impact ervan op je technologie-architectuur?
  Lees meer
  Zo weet MIVB waar de beste kandidaten vandaan komen
  Blog
  11 jun 2019
  Honderden vacatures per jaar invullen en geen geld verspillen, dat is de grote uitdaging voor MIVB. De Brusselse vervoersmaatschappij trok resoluut de kaart van big data en recruitment analytics.
  Lees meer
  12% meer online vacatures in België
  Blog
  05 mrt 2019
  Vorig jaar zijn in België ruim 1 miljoen unieke vacatures online gepubliceerd.* Dat is een stijging van 12% ten opzichte van 2017.
  Lees meer
  HRlinkIT genomineerd voor Trends Gazellen 2019
  Blog
  30 jan 2019
  HRlinkIT is geselecteerd als Trends Gazelle 2019 voor de provincie Vlaams-Brabant. De kers op de taart na een enorm succesvol en belangrijk jaar.
  Lees meer
  Whitepaper talent sourcing automation
  Whitepaper
  20 jan 2019
  In elke fase van het talent sourcing proces kan je zaken automatiseren, zoveel is zeker. Wat zijn de mogelijkheden?
  Lees meer
  Whitepaper: waar en hoe vind je talent? Cijfers en inzichten
  Whitepaper
  20 dec 2018
  Cijfers en inzichten over Belgische arbeidsmarkt
  Lees meer
  Top 3 recruitment whitepapers van 2018
  Blog
  19 dec 2018
  Hier zijn ze dan, de drie meest gedownloade whitepapers van 2018.
  Lees meer
  2018: year in review
  Blog
  19 dec 2018
  2018, wat een jaar! We verhuisden naar een nieuw kantoor en bereikten de kaap van 300 recruitmentplatformen. Enkele hoogtepunten op een rijtje.
  Lees meer
  Whitepaper technologische innovatie: kansen en uitdagingen, hype en disruptie
  Whitepaper
  18 dec 2018
  Het juiste talent op het juiste moment beschikbaar hebben, dat is een grote businessuitdaging voor bedrijven en HR-dienstverleners.
  Lees meer
  “Recruitment moet overschakelen naar een échte digitale business”
  Blog
  22 nov 2018
  De recruitmentwereld wordt in snel tempo overspoeld door innovatieve ideeën, technologieën en buzzwords als antwoord op de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt.
  Lees meer
  Whitepaper: onderzoek naar de Belgische kandidatenmarkt
  Whitepaper
  20 nov 2018
  Wie zijn de Belgische kandidaten? Zijn ze echt op zoek naar een job en waar starten ze hun zoektocht? Gouden informatie om jouw zoektocht naar de juiste kandidaat een stuk efficiënter te maken.
  Lees meer
  De Belgische arbeidsmarkt in het derde kwartaal van 2018: 17,9% meer vacatures
  Blog
  31 okt 2018
  In het derde kwartaal van 2018 zijn in België 276.598 unieke vacatures online geplaatst*. Dat is een stijging van 17,9% ten opzichte van het derde kwartaal van 2017.
  Lees meer
  Kansen en bedreigingen digitalisering voor HR-dienstverleners
  Blog
  10 okt 2018
  Digitalisering heeft de arbeidsmarkt op zijn kop gezet. Wat betekent dit voor de vraag en verwachtingen van de klant tegenover de HR-dienstverlener?
  Lees meer
  Hoe automatiseer je de zoektocht naar talent?
  Blog
  09 okt 2018
  In elke fase van het talent sourcing proces kan je zaken automatiseren, zoveel is zeker. Wat zijn de mogelijkheden?
  Lees meer
  Wat speelt op de Belgische arbeidsmarkt?
  Blog
  27 sep 2018
  De arbeidsmarkt verandert grondig. Iedereen kent de uitdaging van de vergrijzing en de mismatch tussen vraag en aanbod. Maar wat speelt er nog?
  Lees meer
  Onderzoek naar de Belgische kandidatenmarkt
  Blog
  20 sep 2018
  Met de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM) peilde Intelligence Group naar de verschillende stappen die een kandidaat doorloopt op weg naar zijn nieuwe job.
  Lees meer
  De digitale transformatie van Agilitas
  Whitepaper
  07 sep 2018
  HR-dienstverlener Agilitas merkte dat haar processen niet efficiënt genoeg waren om verder te kunnen groeien. In amper 6 maanden tijd maakte de organisatie daarom een beslissende digitale switch, mét resultaat.
  Lees meer
  Recruit like a marketeer
  Whitepaper
  20 aug 2018
  De tijd van vacatures posten en wachten tot er reactie op komt, is definitief voorbij. Het voelt alsof de war for talent nog nooit zo hevig woedde.
  Lees meer
  HR-analytics – Sophie De Winne
  Whitepaper
  20 jun 2018
  Stond HR analytics vroeger gelijk aan cijfers verzamelen rond prestaties in het verleden, dan ligt de focus nu duidelijk op de toekomst.
  Lees meer
  The future will be fuelled by data
  Blog
  04 apr 2018
  Wat werkt in jouw recruitmentstrategie? De masterclass Recruitment Analytics van HRlinkIT bood inzichten en concrete antwoorden.
  Lees meer
  The future will be fuelled by data
  Event
  03 apr 2018
  Anno 2018 is recruiten meer dan aanwerven. Het is ook KPI’s opvolgen, investeringen staven met een gefundeerde ROI-oefening, correcte cijfers vergelijken met benchmarks, verbanden leggen…
  Lees meer
  Trends 2018: data-driven recruitment
  Blog
  07 mrt 2018
  HR-dienstverleners en werkgevers beseffen dat recruiten op buikgevoel niet meer volstaat. Schakelen we dit jaar massaal over naar een datagedreven recruitment aanpak?
  Lees meer
  Analyse Belgische vacaturemarkt 2017
  Blog
  26 feb 2018
  In 2017 zijn in België maar liefst 1.377.433 unieke vacatures online geplaatst. Dat is een groei van 22% ten opzichte van 2016.
  Lees meer
  De innovatieve selectieprocedure van De Lijn
  Blog
  24 feb 2018
  Kandidaat voor bus-of trambestuurder bij De Lijn? Dan moet je vanaf vandaag niet meer wachten op een antwoord van de recruiter voor het eerste jobinterview.
  Lees meer
  Gloednieuw kantoor in Gent
  Blog
  22 feb 2018
  We gingen op zoek naar een karaktervol nieuw kantoor in Gent en vonden op de oude katoenzolder van de vernieuwde Eskimosite helemaal wat we zochten!
  Lees meer
  Wat recruitment kan leren van e-commerce
  Whitepaper
  20 feb 2018
  Big data en analytics hebben een enorme impact op de klantenwerving, kosten en verkoop van Zalando. Ze gebruiken data voor gepersonaliseerde communicatie en advertenties. Kunnen we die aanpak vertalen naar het rekruteringsproces?
  Lees meer
  Inzicht en cijfers arbeidsmarkt – Luc Sels
  Whitepaper
  20 feb 2018
  De verzuchting dat het als maar moeilijker wordt om geschikte medewerkers aan te werven, klinkt steeds luider en vaker. Professor Luc Sels schetst via een analyse van de Vlaamse arbeidsmarkt hoe dat komt, en nuanceert tegelijk.
  Lees meer
  Vijf whitepapers over recruitment analytics en de arbeidsmarkt
  Blog
  18 feb 2018
  In deze vijf whitepapers vind je het resultaat uit verschillende onderzoeken, analyses en interviews.
  Lees meer
  Must read: vier whitepapers over de recruitmentwereld
  Blog
  15 feb 2018
  HRlinkIT verzamelde de nieuwste cijfers, trends en uitdagingen van de recruitmentwereld en arbeidsmarkt in vier nieuwe whitepapers.
  Lees meer
  Trends 2018: Total Talent Management
  Blog
  30 jan 2018
  Na andere sectoren heeft ook talent acquisitie de eerste stappen richting digitale transformatie gezet. Wat mogen we verwachten van 2018 en hoe vind je het juiste talent?
  Lees meer
  De uberficatie van recruitment
  Blog
  12 jan 2018
  Uber, Airbnb, de share economy wint aan belang in alle industrieën. Ze gingen allemaal de klant zoeken waar ze écht te vinden zijn: online. Staat de Uber van de recruitmentwereld binnenkort op?
  Lees meer
  Bouwstenen van een disruptief businessmodel
  Blog
  12 jan 2018
  Digitale uitzendbureaus en de gig economy zijn niet langer een ver-van-ons-bedshow. Meer en meer HR-dienstverleners willen evolueren naar een disruptief businessmodel.
  Lees meer
  De jobboard is dood. Of toch niet?
  Blog
  05 jan 2018
  De jobboard is dood. Of toch niet? Marc Staut bracht op CO For It 2017 het verhaal van een jobboard dat zichzelf van een langzame dood heeft gered. Het geheim? Een digitale transformatie met focus op data.
  Lees meer
  De 5 meeste gelezen blogs van 2017
  Blog
  28 dec 2017
  De populairste blogs van 2017 waren erg uiteenlopend: van praktische SEO-tips tot diepgaande artikels over de arbeidsmarkt en de digitalisering van recruitment.
  Lees meer
  Whitepaper Recruitment Tech Trends 2018
  Whitepaper
  20 dec 2017
  Wat zijn de recruitment tech trends voor 2018? Waarin moet je investeren als recruitmentbureau? 
  Lees meer
  Data is overal
  Blog
  23 nov 2017
  Wie wil overleven in de snel veranderende recruitmentwereld waarin talent steeds schaarser wordt, moet durven digitaliseren. Wat zijn de uitdagingen waar we voor staan en de mogelijke oplossingen?
  Lees meer
  Zo krijg je het juiste talent op het juiste moment
  Blog
  22 nov 2017
  “Professionals focussen zich te veel op marketing automation, CRM en analytics afzonderlijk."Tijd voor een duidelijk inzicht in de huidige marktsituatie en een blik naar de toekomst.
  Lees meer
  Digital recruitment transformation
  Blog
  02 nov 2017
  Een golf van technologieën overspoelt de markt steeds sneller, en verandert de manier waarop we communiceren, consumeren en dus ook solliciteren.
  Lees meer
  Meer vacatures voor onregelmatige werktijden
  Blog
  01 nov 2017
  Terwijl servicemonteur het meestgevraagde beroep blijft, daalde het marktaandeel van ICT-vacatures.
  Lees meer
  Op deze drie manieren zal AI de job van een recruiter grondig veranderen
  Blog
  19 okt 2017
  Terwijl we ons zorgen maken dat Artificial Intelligence (AI) jobs zal vervangen, raakt een groot deel van de vacatures niet ingevuld en krijgt een relatief groot percentage van de sollicitanten geen feedback van de bedrijven.
  Lees meer
  Waarom we genomineerd zijn voor de HR Excellence Awards
  Blog
  21 sep 2017
  HRlinkIT werd genomineerd voor de HR Excellence Award ‘Best HR Technology & Integration Company’.
  Lees meer
  Recruitment zonder Recruiter
  Blog
  04 sep 2017
  Automatisatie doet heel wat binnen de recruitmentwereld. De opkomst van een interactief platform de kan de operationele rol van een intermediair overbodig maken.
  Lees meer
  Hoe je het jaarlijkse recruitmentbudget opmaakt
  Blog
  24 aug 2017
  Het opstellen van de recruitmentbudgetten. Welke kosten moet je zeker in je budget inplannen en welke zaken mag je niet over het hoofd zien?
  Lees meer
  Hoe je met je jobsite veel kandidaten misloopt
  Blog
  17 aug 2017
  Vindt een surfer snel een passende vacature op jouw jobsite? Of moet de kandidaat heel de website doorzoeken naar een geschikte vacature?
  Lees meer
  Waarom Talent Acquisitie zich moet aanpassen aan nieuwe mediaprofielen
  Blog
  17 jul 2017
  Terwijl Facebook in volle opmars is bij de 60-plussers, posten jongeren enkel nog foto’s op Instagram.
  Lees meer
  Begrippen die elke HR-professional moet kennen
  Blog
  06 jul 2017
  Wat zijn nu de niet te missen begrippen voor professionals actief in de HR-sector?
  Lees meer
  Recruitment vs Talent Acquisition
  Blog
  23 jun 2017
  Talent acquisition en recruitment worden geregeld als synoniemen van elkaar gebruikt. Onterecht.
  Lees meer
  SM en SEO in je recruitment marketingstrategie
  Blog
  12 jun 2017
  In de recruitmentwereld van vandaag kun je social media en SEO niet negeren in je recruitmentmarketingactiviteiten
  Lees meer
  SEO-friendly vacatures: functietitel
  Blog
  02 jun 2017
  Ongeveer een derde van de jobzoekers begint zijn zoektocht op Google. Het is dus van groot belang op de eerste resultatenpagina te staan met je vacature.
  Lees meer
  SEO-friendly vacatures: keywords
  Blog
  22 mei 2017
  Wil je een plekje in de top 3 van Google veroveren met je vacature? Schrijf dan een wervelende SEO-vriendelijke vacaturetekst die leest als een trein.
  Lees meer
  Het badkuipmodel van de arbeidsmarkt
  Blog
  05 mei 2017
  Zoals in de andere ontwikkelde landen, treedt ook in België polarisatie van de arbeidsmarkt op. Automatisering maakt plaats voor een structuur waarin enkel high- en low-skilled jobs bestaan.
  Lees meer
  30% meer HR- en recruitmentvacatures in 2016
  Blog
  13 apr 2017
  De beroepsklasse HR & Recruitment is in volle groei, zo blijkt uit cijfers van Jobfeed, de Big Data Tool van Textkernel.
  Lees meer
  Klinken op ons nieuw kantoor
  Blog
  31 mrt 2017
  Vorige donderdag verliep onze tweemaandelijkse teammeeting ietwat anders dan gewoonlijk. De cava smaakte nog beter, de glazen werden nog hoger geheven en het gelach klonk nog luider dan normaal. HRlinkIT had iets te vieren.
  Lees meer
  E-commerce smeekt om flexibiliteit
  Blog
  29 mrt 2017
  Hoe kan DHL Express toch de juiste mensen aantrekken: flexibel, geëngageerd, met de juiste competenties?
  Lees meer
  Masterclass 2016: employer branding
  Event
  06 sep 2016
  Onmiddellijk duidelijk stellen: ja, employer branding wordt steeds belangrijker. En nee, een goede employer brand bouw je niet snelsnel even op. Een langetermijnaanpak levert duidelijke resultaten.
  Lees meer
  Casestudy Vacature.com
  Whitepaper
  09 mrt 2017
  Om de organisatie futureproof te maken wou carrièresite vacature.com flinke stappen zetten in een verdere digitalisering. HRlinkIT begeleidde de organisatie bij het opstellen van een architectuurplaat, de implementatie en de integratie.
  Lees meer
  “We houden vooral kansengroepen in stand”
  Blog
  02 mrt 2017
  Met de uitdagingen op de arbeidsmarkt waar we voor staan, zullen we er op deze manier niet geraken.”
  Lees meer
  Whitepaper Employer Branding
  Whitepaper
  17 feb 2017
  Ja, een goed employer brand is enorm belangrijk vandaag. En nee, dat bouw je niet even snelsnel op. Alle tricks en tips en verhalen van experts. 
  Lees meer
  Tewerkstellen, hoe doe je dat?
  Blog
  09 feb 2017
  De arbeidsmarkt is lang geen tête-à-tête tussen werknemer en werkgever meer. Er duiken steeds meer nieuwe spelers in het verhaal op: freelancers, consultants, uitzendkrachten en noem maar op.
  Lees meer
  Analyse Belgische vacaturemarkt in 2016
  Blog
  06 feb 2017
  In 2016 werden 14,7% meer vacatures geplaatst dan in 2015. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures van Textkernel.
  Lees meer
  Krappe arbeidsmarkt in 2016
  Blog
  26 jan 2017
  Goed nieuws, in 2016 heeft de Vlaamse arbeidsmarkt zich flink herpakt. 
  Lees meer
  Rekruteren in 2020: 5 uitdagingen volgens Fons Leroy
  Blog
  18 jan 2017
  De wereld staat voor ongeziene en boeiende uitdagingen, zo ook de arbeidsmarkt en rekrutering. Hoe zijn we hierin verzeild geraakt en wat doen we eraan?
  Lees meer
  Whitepaper VMS MSP
  Blog
  06 jan 2017
  Wie wil overleven in deze snel veranderende, onzekere wereld moet behoorlijk flexibel zijn. Wat zijn de uitdagingen waarvoor we staan, welke kansen zien we en wat zijn werkbare oplossingen?
  Lees meer
  Feiten & cijfers online vacaturemarkt in België Q3 2016
  Blog
  27 dec 2016
  Hoe staat onze arbeidsmarkt er tegenwoordig nu écht voor? Hoeveel vacatures worden gepubliceerd en door welke bedrijven? Wat zijn de meest gevraagde functies in België?
  Lees meer
  Interactive Masterclass VMS MSP
  Event
  24 nov 2016
  Waarom klinkt de roep naar een meer wendbare arbeidsmarkt zo luid?De nood aan wendbaar rekruteren van vast én flexibel personeel werd erg duidelijk op de executive masterclass VMS MSP van HRlinkIT en Nétive.
  Lees meer
  Whitepaper VMS MSP: wendbaar rekruteren
  Whitepaper
  24 nov 2016
  Wat is VMS en wat zijn de voordelen voor je organisatie en je klant?
  Lees meer
  Interactive Masterclass VMS MSP
  Blog
  24 nov 2016
  Waarom klinkt de roep naar een meer wendbare arbeidsmarkt zo luid? Waarom snakken organisaties naar meer flexibiliteit in hun rekrutering?
  Lees meer
  Whitepaper Employer Branding
  Blog
  14 sep 2016
  Steeds meer bedrijven hebben de mond vol van ‘employer branding’. Maar waarover hebben ze het juist? “Employer branding is de branding van een heel speciaal product”, nuanceert prof. Luc Sels.
  Lees meer
  Masterclass 2016: employer branding
  Blog
  06 sep 2016
  Masterclass 2016 “Employer Branding: what, why & how”
  Lees meer
  AG Insurance: getuigenis in HR Square over efficiënter rekruteren
  Blog
  26 mei 2016
  Heb je het mei-nummer van HR Square al gezien? Daarin vertellen Laurence Strybol en Isabelle Vanlerberghe van AG Insurance uitgebreid over de manier waarop ze de verschillende rekruteringskanalen efficiënter inzetten.
  Lees meer
  Whitepaper Wendbare organisatie
  Whitepaper
  09 dec 2015
  Hoe blijf je als organisatie wendbaar in deze onzekere tijden? Download de whitepaper.
  Lees meer
  HR Excellence Awards 2015
  Blog
  21 nov 2015
  Tijdens de feestelijke uitreiking van de HR Excellence Awards op 19 november haalden we het van de vijf andere genomineerden in de categorie “The Ones to Watch”.
  Lees meer