• NL
 • EN
 • Blog
  24 feb 2018

  De innovatieve selectieprocedure van De Lijn

  Kandidaat voor bus-of trambestuurder bij De Lijn? Dan moet je vanaf vandaag niet meer wachten op een antwoord van de recruiter voor het eerste jobinterview. HRlinkIT, Acento, Poolstok en De Lijn ontwikkelden een innovatieve aanpak waarbij kandidaten via specifieke tests automatisch gescreend en geselecteerd worden.

  De Lijn, Ascento en Poolstok selecteren de bus-of trambestuurders van De Lijn op een enorm innovatieve, goedkopere en snellere manier. Dit selectieproces verloopt in vier stappen:

  1. Vanaf de aanmelding bij Ascento krijgen kandidaten automatisch een link om de eerste test, die peilt naar het leervermogen, thuis af te leggen. Na afloop krijgen ze meteen hun score te zien.
  2. Kandidaten met een voldoende hoog resultaat op de test, krijgen automatisch een agendavoorstel voor de volgende fase. Dit zijn testen die specifiek bedoeld zijn om chauffeurs te screenen met een klemtoon op onder meer: concentratievermogen, het overzicht behouden, reactiesnelheid,.. (de hoge face validiteit zorgt er ook voor dat chauffeurs het belang van de testen herkennen).
  3. De testen worden onmiddellijk gecorrigeerd en kandidaten met een goed resultaat kunnen verder gaan naar het selectie-interview waarbij de generieke gedragscompetenties in kaart worden gebracht en op een gestandaardiseerde manier worden gerapporteerd.
  4. De geschikt bevonden kandidaten worden vervolgens door De Lijn uitgenodigd voor een eindgesprek.

  Door dit digitaal selectieproces zijn De Lijn, Ascento en Poolstok in staat de jaarlijkse en nood en instroom van enkele duizenden kandidaten effectief, objectief en betrouwbaar te laten verlopen. HRlinkIT ontwikkelde de technologie om dit vooruitstrevend selectieproces mogelijk te maken.

  Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn pm je selectieproces te automatiseren? Neem vrijblijvend contact op.

  Lees hier het originele artikel van Poolstok.

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch