• NL
 • EN
 • Blog
  09 jan 2023

  Interview: HRlinkIT versterkt samenwerking met Bullhorn

  HRlinkIT helpt recruitmentbureaus al meer dan 10 jaar bij het implementeren en optimaliseren van ATS-software Bullhorn Connexys en Bullhorn for Salesforce. Een perfecte basis voor meer: sinds 2021 implementeert, onderhoudt en adviseert HRlinkIT ook het Bullhorn ATS platform met al haar aanvullende tools als Herefish by BullhornVMS-automation en Onboarding.

  Marco Boomsma Sales Director EU bij Bullhorn is in gesprek met Carol Geens en Dries Vrijders van HRlinkIT. Zij spreken in dit interview over hoe ze de markt helpen digitaliseren en welke ingrediënten daarvoor cruciaal zijn.

  Kun je kort vertellen wat HRlinkIT doet? 

  Carol Geens: HRlinkIT helpt al 20 jaar de recruitment- en staffing sector digitaliseren in België en Nederland. Dat doen we met strategisch advies, software selectie, implementatie, training en customer support.

  Waarom is deze samenwerking voor jullie belangrijk?

  Dries: Om onze klanten te helpen bij het kiezen en implementeren van recruitmentsoftware, moeten we de belangrijkste technologie op de markt heel goed kennen. Daarbij kan Bullhorn niet ontbreken, hun software is een van de meest innovatieve en kwalitatiefste die er is. Onze hechte samenwerking helpt ons om steeds de nieuwste functionaliteiten en producten van Bullhorn te implementeren. Een enorm voordeel voor onze klanten.

  Waarin verschilt jullie werkwijze? 

  Dries Vrijders: Bij het kiezen of implementeren van een ATS kijken we naar het hele recruitmentproces van de klant: hoe verloopt dat vandaag? Waar zijn er optimalisatiemogelijkheden en wat zijn de bottlenecks? Welke technologie heb je écht nodig en hoe kun je die maximaal benutten?

  Carol: We zorgen er altijd voor dat je de juiste keuzes maakt, een sterk plan hebt en de implementatie op zich vlot en succesvol verloopt. Achteraf krijgen we vaak de feedback van klanten: ‘ik weet niet hoe we dit zonder jullie gedaan zouden hebben.’ Niet alleen onze aanpak is anders, ook het kunnen aanbieden van deze verschillende diensten is een verschil.

  In wat voor soort situaties werken Bullhorn en HRlinkIT samen?

  Carol: Er zijn verschillende mogelijkheden, enerzijds kan het zo zijn dat HRlinkIT de klant heeft begeleid bij de voor analyse en/of software selectietraject en wanneer daaruit blijkt dat het ATS van Bullhorn het beste aansluit bij de wensen en behoeften van de klant, dan gaan we aan de slag met Bullhorn.

  Anderzijds kan het ook voorkomen dat Bullhorn een recruitment oplossing heeft verkocht en op zoek is naar een partner om deze te implementeren met inzicht en kennis van de markt in België en Nederland.

  Hoe ziet zo’n traject eruit? 

  Dries: Eerst en vooral starten we met een analyse van hoe we de time-to-hire, time-to-fill en candidate experience kunnen verhogen. Vandaaruit richten wij het ATS in volgens de gewenste processen en requirements zodat de klant er het meeste uithaalt. We bepalen welke functionaliteiten het ATS nodig heeft en tekenen uit hoe andere software mogelijks dient te integreren met het ATS. Tijdens de implementatie werken we intensief samen met de klant en Bullhorn om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

  Na de implementatie zorgen we dat alle medewerkers opgeleid worden zodat iedereen de nieuwe software op dezelfde manier gebruikt en ook echt begrijpt.

  Carol: Daar stopt het natuurlijk niet: we zitten elk kwartaal samen met de klant om actiepunten te bepalen die ervoor zorgen dat de klant blijft groeien. Want digitaliseren is niet gewoon een project, het is een continu proces.

  Dries: We helpen trouwens niet enkel nieuwe klanten van Bullhorn, ook bestaande Bullhorn klanten helpen we verder automatiseren en digitaliseren. Onze innovation scan is daar ideaal voor. In zo’n scan evalueren we opnieuw het hele proces en leggen we de bottlenecks en kansen bloot. We maken een plan om de ROI te verhogen en kijken hoe we de Bullhorn applicatie verder kunnen uitbreiden zodat er meer geautomatiseerd kan worden.

  Heb je nog een tip voor organisaties die graag nieuwe software willen inzetten? 

  Carol: Kijk niet naar software als een alleenstaand iets. We zien het als een totaalplaatje: de mensen, het proces, de huidige software en de nieuwe software – het plaatje moet als geheel kloppen. Als die puzzelstukjes in elkaar passen, dan kun je echt evolueren en digitaliseren.

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch