• NL
 • EN
 • Blog
  30 jan 2018

  Trends 2018: Total Talent Management

  Na andere sectoren heeft ook talent acquisitie de eerste stappen richting digitale transformatie gezet. AI zit te wachten om de administratieve taken van de recruiter over te nemen, terwijl de uberficatie van recruitment de rol van de recruiter misschien wel helemaal overboord gooit. Wat mogen we verwachten van 2018 en hoe vind je als HR-dienstverlener of corporate het juiste talent?

  Een eerste belangrijke evolutie is dat wendbaarheid en flexibiliteit uiterst belangrijk voor een corporate organisatie worden. Om in te spelen op de wensen van de snel veranderende markt en klanten, moet personeel flexibel ingezet kunnen worden. Daarnaast zal ook de digitalisering en automatisering van de economie plaats maken voor een structuur waarin vooral hoog- en laaggekwalificeerde jobs bestaan. Alles daartussen, het overgrote middensegment, dreigt te verdwijnen en vormt de ‘badkuip van de arbeidsmarkt’.

  Weg met middengekwalificeerde profielen

  Veel bedrijven hebben vandaag vooral nog middengekwalificeerde profielen, die ze binnen enkele jaren niet meer nodig zullen hebben. Tegelijkertijd stijgt de nood aan schaarse, hooggekwalificeerde profielen steeds. Bedrijven zullen daarom de komende jaren sterk inzetten op mobiliteit en de reflex hebben om te bekijken welk eigen talent ze aan boord hebben en dat talent over silo’s heen laten bewegen.

  Meer flexwerk

  Ten derde ontstaat er door de welvarende economie ook een krapte op de arbeidsmarkt voor bepaalde profielen. Deze profielen bieden zich vaak als freelancer aan, waardoor bedrijven genoodzaakt zijn ook externe talenten strategisch te benutten en deze, samen met de interne krachten, in kaart te brengen.

  Grip op interne processen

  Dit alles maakt dat bedrijven nood hebben aan een technologische totaaloplossing waarin ze flex (interim en freelancers), mobiliteit en vast kunnen beheren. Dit niet enkel operationeel, om grip te krijgen op interne processen en talent acquisitie strategie, maar ook in functie van de externe partners die hiervoor ingeschakeld worden.

  Download de whitepaper en ontdek alle recruitment technology trends van 2018.

  Whitepaper Recruitment Tech Trends 2018
  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch