• NL
 • EN
 • Blog
  06 feb 2017

  Analyse Belgische vacaturemarkt in 2016

  Hoe stond de Belgische arbeidsmarkt er afgelopen jaar voor?

  In 2016 werden 14,7% meer vacatures geplaatst dan in 2015. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures van Textkernel.

  Jobfeed heeft afgelopen jaar ruim drie miljoen online vacatureplaatsingen ontdekt, geanalyseerd en gecategoriseerd. Voor het volledige rapport over de Belgische vacaturemarkt werden de vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelances, franchises en dubbele vacatures weggelaten. Zo bleven er 1,13 miljoen unieke vacatures over, waarop deze analyses zijn uitgevoerd.

  De hoogtepunten uit 2016

  1. West-Vlaanderen is met + 0,7% marktaandeel ten opzichte van 2015 de grootste stijger.
  2. De beroepsklasse Bouw en delfstoffenwinning is de grootste stijger met + 0,9% marktaandeel. De beroepsklasse ICT staat op de vierde plaats in de top 10, ondanks een daling van – 0,8% marktaandeel.
  3. Administratief medewerker was ook in 2016 het meest gevraagde beroep in vacatures.
  4. Vdab.be voert de top 5 jobsites aan.
  5. Grootste intermediair in 2016 was Randstad, grootste directe werkgever Armonea.
  6. In 2016 waren er iets meer online vacatures voor banen met onregelmatige werktijden, het marktaandeel steeg met 0,4%.

  Voor alle details, download het rapport, en bekijk de infographic.

  Wil jij ook inzicht in alle vacatures op het web?

  Met Jobfeed kun je nieuwe vacatures op het internet doorzoeken, analyseren en samengieten in een overzicht. Interesse? Contacteer ons, we vertellen je graag wat de voordelen van Jobfeed voor jou kunnen zijn!

  Lees hier het originele artikel van Textkernel

  Rapport: de online vacaturemarkt in België in 2016
  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch