• NL
 • EN
 • Blog
  27 dec 2016

  Feiten & cijfers online vacaturemarkt in België Q3 2016

  Hoe staat onze arbeidsmarkt er tegenwoordig nu écht voor?

  Hoeveel vacatures worden gepubliceerd en door welke bedrijven? Wat zijn de meest gevraagde functies in België? Op basis van online vacaturedata uit Jobfeed onderzochten we hoe de arbeidsmarkt in België er in het derde kwartaal van 2016 voor stond.
  Tussen juli en oktober zijn ruim 800.000 online vacatureplaatsingen ontdekt, geanalyseerd en gecategoriseerd. Voor dit rapport zijn de vacatures voor stages, vrijwilligerswerk, freelance en franchises weggelaten. Na ontdubbeling bleven 283.277 unieke vacatures over, waarop de analyses zijn uitgevoerd.
  De meest opvallende bevindingen van het derde kwartaal in 2016 zijn:
  • Verkoop en handel blijft met 14% marktaandeel de grootste beroepsklasse. Installatie, onderhoud en reparatie is met +0,8% marktaandeel ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015 de grootste stijger.
  • Medewerker klantenservice is een veelgevraagd beroep. Dit zien we ook terug in Nederland.
  • In de top 5 werkgevers zijn bedrijven die opereren in de zorg en food retail goed vertegenwoordigd, ze nemen bijna de gehele top 5 voor hun rekening.

  Voor alle details, download de volledige analyse of bekijk de infographic hieronder.

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch