• NL
 • EN
 • Blog
  07 mei 2020

  Must-reads van deze week

  Heel het land – en de de recruitmentsector – staat op zijn kop. Niets is nog zeker. We worden overspoeld met webinars, cijfers en coronanieuws. Wij filterden de vier interessantste topics voor jou uit.

  “Bedrijven kunnen deze ongeziene crisis overleven, op voorwaarde dat hun strategische plannen een enorm hoog feniks-gehalte hebben”

  Nu de lockdown-maatregelen teruggeschroefd worden en de arbeidsmarkt weer aantrekt, kijkt iedereen reikhalzend uit naar een return to normal. Maar wat, vraagt Peter Hinssen zich af in een recent interview dat verscheen op Bloovi, als die terugkeer naar het oude normaal er niet komt?

  Teruggrijpend op zijn ervaringen met feniksen – bedrijven die zichzelf radicaal opnieuw uit moeten vinden – formuleert hij aanbevelingen voor alle ondernemingen wiens businessmodel door de huidige crisis wordt bedreigd. De sleutel daarbij is de capaciteit om op lange termijn te denken te verzoenen met de capaciteit om op korte termijn te handelen. Volgens Hinssen betekent dat laatste nu weerstaan aan de verleiding om terug te plooien op wat je al kent. Wie in deze nieuwe tijden wil overleven moet volop inzetten op reskilling, innovatie en creativiteit. Want als er een ding zeker is: er komt een nieuw normaal, en dat normaal is digitaal. Lees het artikel hier.

  De gouden eeuw voor talent is over

  Covid zal een enorme impact hebben op de arbeidsmarkt. Tot voor kort was talent koning, maar na Covid zullen vacatures schaars zijn. De werkgever komt weer in de voordeelpositie. Echter ontstaat hiermee het risico dat je als bedrijf niet de beste mensen aanwerft. Het komt er nu op aan om toptalent te binden, en in contact te treden met ander toptalent om zo na corona terug de beste mensen in je bedrijf aan het werk te hebben. Ga hiervoor nu actief contacten leggen met die kandidaten, en hou je relaties warmer dan ooit. Lees het artikel hier.

  Webinar: talent pools sneller uitbouwen via growth marketing

  Hoe kun je je als HR-dienstverlener in tijden van crisis voorbereiden om zo efficiënt mogelijk de draad terug op te pikken wanneer de situatie het toelaat? Dat is voor iedereen de grote vraag. Voorbije crisissen leren ons in ieder geval dat HR-dienstverleners die strategisch talent pools kunnen opbouwen, na de crisis de grootste winnaars zijn wanneer de markt opnieuw aantrekt. Vergelijk het met retail: je moet een stock opbouwen zodat bij vraag onmiddellijk vanuit de stock geleverd kan worden.

  Een effectieve techniek om hierop in te spelen is growth marketing. Op dinsdag 12 mei om 11 uur organiseren Minggo en GrowForce een gratis online webinar over hoe je talent pools sneller kunt uitbouwen met growth marketing technieken. Schrijf je in voor het webinar. 

  De AI van LinkedIn genereert screeningvragen voor kandidaten uit vacatures

  Artificiële intelligentie, machine learning, blockchain, … tot voor kort was dit voor velen digitale sciencefiction die zich buiten hun leefwereld afspeelde. Nu, waar een nieuw digitaal normaal zich opdringt, kijkt ook onze sector reikhalzend uit naar pasklare technologische hulpmiddelen. De AI-toepassing van Linkedin, of gelijkaardige oplossing van een andere speler zou zo wel eens een AI gamechanger kunnen zijn! Uit vacatureteksten worden automatisch vragen gedistilleerd.. wauw! De toepassingen in combinatie met chatbots, converation engines, .. zijn eindeloos. Het zal nog wel even wachten zijn tot dit inzetbaar is in een complex meertalig land als België maar het blijft een mooi concept! Lees het artikel hier. 

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch