• NL
 • EN
 • Blog
  10 okt 2019

  Waarom een goede integratie-architectuur belangrijk is om digitaal te groeien

  Digitale transformatie is een hot topic: iedereen praat erover, sommigen wachten af, anderen maken impulsieve beslissingen en slechts weinigen hebben een helder pad voor ogen. Naast een duidelijke digitale businessvisie, moeten ook alle technische basisbouwstenen in orde zijn om succesvol te kunnen transformeren.

  Download de whitepaper: digitale sprong voorwaarts met software-integratie

  Digitale transformatie is in de eerste plaats een businessproces en niet zomaar een technologieproces. Toch zijn er ook specifieke functionele en technische uitgangspunten waaraan voldaan moet zijn om de digitale businessvisie en -strategie te kunnen realiseren. Eén van de meest belangrijke technische basisbouwstenen is integratie.

  Het softwarelandschap breidt heel sterk uit: elke dag worden er nieuwe oplossingen gelanceerd, ook voor talent acquisitie. Daarbij valt op dat er steeds meer niche-oplossingen op de markt komen. Waar er vroeger één basisoplossing was ter ondersteuning van het volledige recruitmentproces (= ATS), versplintert dit landschap vandaag en ontstaat er een grotere diversiteit aan oplossingen die ernaar streven om individuele processtappen zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit brengt natuurlijk kansen met zich mee: de specialisatie van tools kan leiden tot een meer optimale ondersteuning van die businessprocessen waar zij focus op leggen.

  Maar er zijn ook uitdagingen: om al deze softwarepakketten aan elkaar te knopen, ontstaan er steeds complexere integratievraagstukken. Zeker wanneer je vanuit een best of- breed zelf wil kunnen ‘shoppen’ in softwaretools en niet getemperd wil worden door een lock-in die gecreëerd wordt door de softwarevendors zelf. Om die reden bouwde Randstad Italië een innovatieve integratiestructuur uit waarin het verschillende tools en technologieën flexibel aan elkaar kan koppelen.

  Minicase: de slimme integratie-architectuur van Randstad Italië

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch