• NL
 • EN
 • Blog
  06 jul 2017

  Begrippen die elke HR-professional moet kennen

  Door de snelle evolutie in beschikbare HR-technologie én een steeds meer diverse en mobiele pool van werknemers, is 2017 het jaar bij uitstek om als HR-professional een stevige invloed te maken op je organisatie. Wat zijn nu de niet te missen begrippen voor professionals actief in de HR-sector?

  ATS – Applicant Tracking System

  Een ATS of een kandidaat-volgsysteem is een softwareapplicatie waarmee een bedrijf zijn volledige wervings- en selectieproces in één systeem onderbrengt. Een ATS kan gebruikt worden om vacatures te posten op een jobsite of jobboard, om cv’s te screenen en om gespreksuitnodigingen per e-mail te versturen naar potentiële kandidaten. Recruiters kunnen het selectieproces volledig elektronisch afhandelen en zo efficiënter rekruteren.

  Geschat wordt dat ongeveer vijftig procent van alle middelgrote ondernemingen en bijna alle corporates al gebruik maken van een vorm van Applicant Tracking System. Je zou kunnen zeggen dat een ATS anno 2017 de basis is voor elke organisatie die efficiënt wil rekruteren.

  RPO – Recruitment Process Outsouring

  Recruitment Process Outsourcing is het geheel of gedeeltelijk uitbesteden van rekrutering door een leverancier. Een RPO-leverancier is volledig geïntegreerd in de organisatie als partner en heeft zo kennis van het gehele proces van de klant, van employer branding tot selectie en onboarding. Op die manier verschilt de RPO-leverancier van een extern wervings- of selectiebureau.

  MSP – Managed Service Provider

  Een managed service provider is een dienstverlener die het inhuurproces van de klant (= in dit geval een corporate met grote interne en externe inhuur) structureert en coördineert. De MSP rekruteert niet zelf maar zoekt relevante leveranciers voor de klant en sluit contracten met de leveranciers af. Een MSP analyseert en managet meestal ook rapportage, urenregistratie en facturatie en probeert zo de wervingskosten van de klant te drukken.

  VMS – Vendor Management System

  De meeste MSP-diensten voorzien een VMS-applicatie voor hun klanten. Een VMS-applicatie automatiseert het volledige inhuurproces van extern personeel en doet in grote lijnen hetzelfde als een managed service provider (MSP). Zo kun je met een VMS inhuuropdrachten uitsturen naar leveranciers, de beste kandidaten selecteren, onderhandelen over condities en tarieven, contracten sluiten en wordt de VMS-applicatie gebruikt voor de uurregistratie, facturatie en uiteindelijke rapportage van het inhuurproces.

  Een VMS maakt de aanwezigheid van een MSP daarmee niet overbodig. Het zorgt er eerder voor dat de managed service provider zich kan focussen op strategie en analyse in plaats van de operationele diensten voor de klant.

  Wil je graag meer te weten komen over bovenstaande begrippen of wil je hiermee aan de slag? Download dan onze whitepaper of neem contact op.

  Whitepaper VMS MSP: wendbaar rekruteren
  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch