• NL
 • EN
 • Blog
  07 mrt 2018

  Trends 2018: data-driven recruitment

  De arbeidsmarkt verandert voortdurend, hooggekwalificeerd talent wordt schaarser en recruitmentkanalen springen als paddenstoelen uit de grond. Geen optimaal klimaat dus om het juiste talent te vinden. HR-dienstverleners en werkgevers beseffen dat recruiten op buikgevoel niet meer volstaat. Schakelen we dit jaar massaal over naar een datagedreven recruitment aanpak?

  Lees het hele dossier: Recruitment technology trends 2018

  Was data-driven recruitment in 2016 en 2017 vooral een buzzword, dan is het in 2018 een absolute must. Het juiste talent vinden wordt immers alsmaar moeilijker, en dat heeft meerdere oorzaken. Ten eerste bewegen kandidaten continu tussen een groeiend aantal wervingskanalen, wat het enorm moeilijk maakt om deze kandidaten te bereiken. Daarbij komt nog dat er meer mensen de arbeidsmarkt verlaten dan erbij komen, waardoor er dus ook gewoon minder kandidaten zijn. Ten derde stijgt de vraag naar hooggekwalificeerd talent enorm in verhouding tot het aanbod.

  Slimmer werven

  En dat merken werkgevers en recruiters. Je vacature gewoon op je website en een jobboard plaatsen, bezorgt je niet veel sollicitanten meer. We worden dus stilaan verplicht ons om af te stappen van het buikgevoel en slimmer te recruiten. Dat begint met inzicht krijgen in je recruitment. Want via welke kanalen komen je kandidaten nu eigenlijk echt binnen? En wat was het rendement van een bepaalde marketingcampagne? En de concurrentie, waar vindt zij nieuw talent?

  Vluchtig

  Wie het antwoord op deze vragen nog niet kent, zal dit waarschijnlijk in 2018 gaan zoeken. Want het besef is er wel degelijk: recruitment analytics geeft je inzicht in je recruitment. Het bespaart je veel geld en tijd, en het zorgt er vooral voor dat je nu en in de toekomst nog schaars talent zult vinden. Data wordt niet meer vluchtig even bekeken, nee. Bedrijven besteden meer en meer aandacht aan de analyse en interpretatie van cijfers. En dat kan wonderen doen.

  Predictive

  Het gaat zelfs een stapje verder. Sommige werkgevers en HR-dienstverleners zetten data predictive in en weten op voorhand welke medewerkers ze wanneer zullen nodig hebben, of hoe lang het zal duren om een bepaalde vacature in te vullen.

  Meer weten? Schrijf je in voor de masterclass Recuitment Analytics of download de whitepaper en ontdek alle recruitment technology trends van 2018.

  Whitepaper Recruitment Tech Trends 2018
  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch