• NL
 • EN
 • Blog
  26 jan 2017

  Krappe arbeidsmarkt in 2016

  Recordaantal vacatures

  Goed nieuws, in 2016 heeft de Vlaamse arbeidsmarkt zich flink herpakt.

  Dat blijkt uit onderzoek van de VDAB. De werkloosheid toonde voor het eerst sinds vijf jaar opnieuw een duidelijke daling. Elke maand in 2016 lag de werkloosheid lager dan in het voorgaande jaar en sinds augustus 2016 werd de werkloosheidsdaling maand na maand sterker. Nooit eerder werden op een jaar tijd zoveel nieuwe vacatures ontvangen bij VDAB. Zelfs dubbel zoveel als in 2015.

  Dat natuurlijk niet zonder gevolgen aan de kant van de Vlaamse werkgevers: de arbeidsmarkt was vorig jaar duidelijk krapper dan voorheen. In 2016 stonden er elke maand gemiddeld 31.477 vacatures open bij VDAB, dit is 17,2% meer dan in 2015. Als de economische verwachtingen uitkomen, dan krijgen we binnenkort nog veel meer krapte op de arbeidsmarkt. De vraag naar een sterke Talent Acquisitie klinkt dus luider dan ooit.  Wil je weten hoe jij sneller en effectiever vast en flexibel talent aantrekt?

  Het volledige onderzoek van de VDAB Studiedienst: Jaarbalans 2016: werkloosheid en vacatures

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch