• NL
 • EN
 • Blog
  17 aug 2017

  Hoe je met je jobsite veel kandidaten misloopt

  Vindt een surfer snel een passende vacature op jouw jobsite? Of moet de kandidaat heel de website doorzoeken naar een geschikte vacature? Als dat laatste het geval is, dan is de kans groot dat je veel potentiële kandidaten mist.

  Die kandidaten hoef je absoluut niet mis te lopen. Je kunt je jobsite gewoon aanpassen aan de noden van je potentiële kandidaat. Via het Jobsite Maturity Model meten we de mate waarin een jobsite is aangepast aan zijn surfers. Op welke van de vijf niveaus zit jij?

  NIVEAU 0

  Een doorsnee mobile responsive jobsite is de basis. De layout past zich aan het device aan, maar de content blijft hetzelfde. Iedereen zal dezelfde vacatures zien, ongeacht interesses, woonplaats of gedrag.

  NIVEAU 1

  Heb je een jobsite in niveau 1? Dan ga je al een stap verder. Hier verandert de jobsite slim met je scherm mee. De layout én de inhoud van alle devices geoptimaliseerd. Kandidaten kunnen een profielaanmaken of zich inschrijven voor een jobalert en nieuwsbrief. In plaats van een statische landingspagina belanden bezoekers op een specifieke landingspagina waarop vacatures en content aan elkaar gelinkt en dynamisch gevisualiseerd worden.

  NIVEAU 2

  Als een bepaalde kandidaat een vacature voor ‘opvoedster kinderdagverblijf’ leest, mag je ervan uitgaan dat diezelfde kandidaat niet geïnteresseerd is in een artikel over ‘de tien beste IT-werkgevers.’ Een jobsite in niveau 2 speelt daar handig op in. Er wordt dynamische content aangeboden die gerelateerd is aan vacatures en het surfgedrag van de kandidaat.

  NIVEAU 3

  Met een jobsite in niveau 3 kun je de persoon achter de surfer ontdekken. Welke content of vacatures heeft de kandidaat bekeken? Surft hij vooral ’s morgens of eerder ’s avonds? Hoeveel minuten per dag en met welk device bekijkt hij jouw jobsite? Welke microconversies heeft hij doorlopen? Door analytics data wordt het surfgedrag van kandidaten helemaal geanalyseerd.

  In het ATS worden ze aan persona’s gekoppeld per type, voorkeuren, functie, woonplaats en werkervaring. Heeft de surfer een bepaald type vacature al meermaals bekeken of heeft hij een sollicitatie niet helemaal afgewerkt? Dan worden ze automatisch geretarget. De jobsite wordt continu geoptimaliseerd aan de hand van succesvolle conversies en geïmplementeerde surveytools.

  NIVEAU 4

  Een kandidaatspecifieke jobsite in niveau 4 toont exact de content die de kandidaat wil zien. Exact de vacatures die hem interesseren. De site is aangepast aan de surfer zijn interesses, functie, ervaring en surfgedrag. Dat is mogelijk door een volledige integratie van het online én offline kandidatenprofiel. Online wordt werkelijk elke stap van de kandidaat gelogd, en ook offline weet men de kandidatenstatus in het actuele recruitmentproces.

  Hierdoor kunnen kandidaten automatisch een melding ‘veel succes met je sollicitatie’ of ‘tips voor je sollicitatiegesprek’ krijgen de dag voor de kandidaat een sollicitatiegesprek heeft. Zo creëer je een candidate experience die optimaal converteert en kun je talent vinden, verleiden, boeien en betrekken.

  Wil je het Jobsite Maturity Niveau van jouw jobsite weten? Wil je weten hoe je kunt groeien naar een hoger niveau? We bekijken het graag met jou.

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch