• NL
 • EN
 • Blog
  26 jan 2022

  Een overzicht van de belangrijkste recruitmentsoftware

  Er bestaat veel technologie om het recruitmentproces te automatiseren. Een overzicht van de belangrijkste recruitmentsoftware met uitleg.

  ATS

  ATS staat voor Applicant Tracking System. Het is een softwaresysteem waarmee je het volledige recruitmentproces beheert en automatiseert. De recruiter zal in het ATS vacatures aanmaken, kandidaten bijhouden, matches zoeken en mailen. Het ATS is het hart van de recruitmentsoftware in een organisatie. Vaak wordt andere software met het ATS geïntegreerd om verder te automatiseren.

  Total talent acquisitie software

  Met total talent acquisition software beheer je vaste medewerkers, flexwerkers en mobiliteit in één tool. Zo heb je meer grip op de interne wervings-en inhuurprocessen van flexibel en vast talent. En loopt alles een pak efficiënter.

  Talent Sourcing Automation

  Talent sourcing automation software automatiseert het matchen van vacatures aan kandidaten, het voorstellen van vacatures en het inplannen van interviews.

  Kandidatenportaal

  Met een kandidatenportaal of kandidaat app kun je alle taken en documenten van de kandidaat samenbrengen in één user interface. Laat kandidaten in een kandidatenportaal bijvoorbeeld hun profiel beheren, gewerkte uren of beschikbaarheden doorgeven en solliciteren op vacatures. Een kandidatenportaal is een handige manier om de digitale ervaring van de kandidaat te verhogen.

  Klantenportaal

  Met een klantenportaal of klant app kun je alle taken en documenten van de klant  samenbrengen in één user interface. Laat opdrachtgevers in een klantenportaal zelf vacatures aanmaken, voorgestelde kandidaten goedkeuren of beschikbaarheden ingeven. Een krantenportaal wordt vaak gebruikt om de communicatie met de klant te vereenvoudigen en administratief werk te minimaliseren.

  Oplossingen voor projectsourcing

  Rekruteer slimmer met totaaloplossingen voor CRM, workflowbeheer, contracting, timesheets, facturatie en de aansluiting met jouw sociaal secretariaat (payroll).

  VMS

  Een Vendor Management System wordt gebruikt door organisaties met veel externe inhuurkrachten. Met een VMS wordt iedere stap van het inhuurproces gedigitaliseerd voor iedereen die eraan deelneemt. Denk aan het aanmaken van vacatures , opstellen van contracten en het offboarden van tijdelijke medewerkers.

  Integratieplatform

  Een no-code integratieplatform combineert verschillende recruitmenttools in één platform. Intermediairs kunnen er zelf processen en flows in bouwen en ontsluiten via een portal aan hun klant of kandidaat. Een integratieplatform is een handige manier om eenvoudig en flexibel recuitmentsofware te combineren en een user interface te creëren voor klant en kandidaten.

  Detacheringssoftware en ERP

  In een ERP-systeem wordt het hele detacheringsproces beheerd. Denk aan plaatsingsaanvragen indienen, contracten generen, uren registreren en facturatie en verloning.

  Outplacement & mobiliteitsoplossingen

  Met software voor outplacement, loopbaanbegeleiding en mobiliteit beheer je individuele trajecten en groepstrajecten – en alles wat erbij komt kijken – binnen één omgeving. Het begeleiden van deelnemers en alle communicatie verloopt zo efficiënter.

  Search & Match

  Search & match software wordt ingezet om vacatures en kandidaten slim aan elkaar te matchen. Met slechts één zoekopdracht kun je meerdere (cv) databases, het internet én social media doorzoeken.

  Talentpools

  Talentpools worden gebruikt om kandidaten in te delen in groepen. Op die manier kun je gericht communiceren met een talentpool, versnel je het time-to-hire proces, verhoog je de candidate experience en zorg je voor een betere match en een lager verloop.

  Cutting edge

  De nieuwste voice search technologie, chatbots, machine learning en artificial intelligence toegepast in recruitment.

  Multipostingtechnologie

  Met multipostingtechnologie plaats je eenvoudig vacatures door naar betaalde vacaturebanken.

  Digitale transformatie-oplossingen

  Automatiseer (deels) de handelingen, processtappen en beslissingen van personen met slimme technologie.

  Meer weten? HRlinkIT geeft onafhankelijk advies rond de strategie, selectie en implementatie van recruitmentsoftware. 

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch