• NL
 • EN
 • Blog
  02 nov 2017

  Digital recruitment transformation

  If you can imagine it, we can build it

  Een golf van baanbrekende technologieën overspoelt de markt steeds sneller, en verandert op een ingrijpende wijze de manier waarop we communiceren, consumeren en dus ook solliciteren. HR-dienstverleners merken dat het moeilijker wordt om net datgene dat de kandidaat en klant in zijn dagelijkse leven online en mobile ervaart, te matchen. De recruitmentwereld staat voor een enorme digitale transformatie.

  Spanningsveld

  Veel HR-dienstverleners werken met een all-in-one platform. Een platform waarin heel het proces plaatsvindt: van het matching proces en de contracting tot en met de facturatie. Back-end én front-end in één tool. Deze tool wordt vooral gedreven door wetgeving en de backoffice, niet door klantenbehoeften.

  En exact daar loopt het mis. De afgelopen jaren is er systematisch een groter spanningsveld ontstaan doordat de communicatie en interactie met de kandidaat en klant – het candidate & customer relationship management – steeds belangrijker is geworden, en het steeds moeilijker wordt om de technologische aansluiting te behouden op vlak van CRM en social media.

  Ordeverstoorders

  De markt wordt vandaag grondig door elkaar geschud door digitale disruptors zoals Google For Jobs, Airbnb, Uber en noem maar op. AL deze nieuwe spelers hebben één ding gemeen: een ‘digitale denkwijze‘. Ze hebben zonder aarzelen hun kans gegrepen en de nieuwe behoeften en vragen op markt- en consumentenniveau erkend.

  HR-dienstverleners moeten zich snel aanpassen als ze het digitaal tijdperk willen overleven. Wie niet mee op de kar springt, speelt weldra wellicht niet meer mee. Voor wie daarentegen snel, flexibel en innovatief reageert, gaat er een nieuwe wereld van mogelijkheden open.

  Eerste golf digitalisering

  De toenemende concurrentie en een alsmaar groter spanningsveld met de kandidaat en klant, veroorzaken een eerste golf van digitalisering. Om deze digitale stap te zetten, is het voor HR-dienstverleners cruciaal om de frontoffice, waarmee de klant/kandidaat in contact komt, en de achterliggende backoffice los te koppelen van elkaar. Op die manier ontstaat er een laag die het makkelijker maakt om te communiceren via mailings, social media en website. Deze laag vertaalt zich concreet in marketing automation en CRM (Candidate én Customer Relationship Management).

  Lees hoe Vivaldis de digitale businessmodellen realiseerde in deze case.

  Tweede golf digitalisering

  De digitale wereld kent geen grenzen. Innovators op de markt gaan nog een stap verder met een online businessplatform dat de rol van de HR-dienstverlener, die nu vooral bestaat uit het matchen van vraag en aanbod, grondig verandert. In de nieuwe disruptieve businessmodellen kan vraag en aanbod zichzelf vinden (denk aan Uber of Airbnb) en wordt de HR-dienstverlener de facilitator van het businessplatform met ‘ontzorgende’ added services voor zowel klant als kandidaat.

  Vacature.com is op de Belgische markt een mooi voorbeeld van een innovator die voluit de digitale kaart koos. HRlinkIT zat samen met vacature.com en tekende een uiterst vooruitstrevende technologie-architectuur uit.

  Lees meer over dit innovatief project in het interview met Marc Staut, Operations Managers Online Services bij de Persgroep.

  If you can imagine it, we can build it. We tekenen een digitale transformatie voor jouw bedrijf uit in een blueprint. Contacteer ons voor meer informatie. 

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch