• NL
 • EN
 • Blog
  21 sep 2017

  Waarom we genomineerd zijn voor de HR Excellence Awards

  HRlinkIT werd genomineerd voor de HR Excellence Award ‘Best HR Technology & Integration Company’. Dit met een jarenlang en uniek project: Talent acquisition optimization through predictive analytics and e-commerce tactics.

  “The most successful organizations build awareness and relationships with people earlier than their competition to hire the right fit faster.” De nood hiertoe blijkt duidelijk uit onderzoek, dat uitwijst dat 70% van het totale potentieel op de arbeidsmarkt niet actief op zoek is naar een nieuwe job.

  Trial & error

  Vandaag worden vacatures uitgezet via het post and pray-principe: we sturen een vacature de wereld in en hopen op (kwalitatieve) respons. Ook in de database worden kandidaten gewoon benaderd via de trial and error-methode. De arbeidsmarkt wordt dus ongestructureerd getarget en de focus op actieve kandidaten ontbreekt.

  De uitdagingen op de arbeidsmarkt dwingen recruiters echter tot een andere aanpak. Recruiters moeten inzichten genereren die nodig zijn om op de conversie van passieve naar actieve kandidaten in te spelen, die op te volgen en vervolgens te vertalen naar succesvolle aanwervingen.

  Unieke integratie

  HRlinkIT werkte jarenlang aan een unieke oplossing voor deze uitdagingen. We realiseerden een integratie tussen de informatie van marketing automation tools EN data van het ATS, website, Google Analytics,… Het combineren van deze data om het gedrag van kandidaten en hun interesse in een vacature te voorspellen, is volledig nieuw op de markt. Het levert bedrijven een ongezien strategisch marktvoordeel op in het benaderen van kandidaten.

  Talent acquisitie concept

  Hiervoor ontwierpen we integrale digitale marketing- en communicatieaanpak zoals we die kennen van de toonaangevende e-commercebedrijven als Amazon, Zalando of Bol.com. Dit alles met het doel een eenmalige bezoeker te converteren naar een volger en via toekomstige acties deze volger geleidelijk aan te converteren naar een sollicitant, medewerker of ambassadeur van het bedrijf.

   

  Dit modern talent acquisitie concept steunt op vier technologische bouwstenen:

  1. Jobsite
  2. Marketing Automation Tools
  3. Candidate Relationship Management
  4. Talentpools (ATS)

  Door big data tool Tamo slagen we erin om deze vier bouwstenen met elkaar te laten samenwerken en te vertalen in multiplatfom leadscore. Dit maakt predictive analytics en proactieve businesssturing mogelijk.

  Geloof je in dit project? Breng dan hier je stem uit of contacteer ons voor meer informatie.

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch