• NL
 • EN
 • Blog
  13 apr 2017

  30% meer HR- en recruitmentvacatures in 2016

  De beroepsklasse HR & Recruitment is in volle groei, zo blijkt uit cijfers van Jobfeed, de Big Data Tool van Textkernel. Afgelopen jaar werden 26.018 unieke vacatures voor HR- en recruitmentfuncties online geplaatst, dat zijn er 29,7% meer dan in 2015. De beroepsklasse stijgt daarmee veel sterker dan het Belgisch gemiddelde van 14,7%. 

  Personeelsadministratie en HR-support goed voor 41%

  Maar liefst 41,4% van de online vacatures binnen HR en Recruitment waren vacatures voor Personeelsadministratie en HR-support. Daarmee is het marktaandeel met 3,7% gegroeid ten opzichte van 2015. Ook recruiters waren in trek in 2016: 32,5% betrof vacatures voor recruitment.

  Marketing is in

  Marketing was in 2016 het meest gebruikte buzzword in HR- en recruitmentvacatures, gevolgd door sourcing. Big data en talent acquisitie moeten, als minst gebruikte buzzwords, de rij sluiten.

  Brussel grootste stijger

  De meeste vacatures waren in 2016 te vinden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (21%) en de provincie Antwerpen (20,9%). Samen met de provincies Oost- en West-Vlaanderen vertegenwoordigen ze een marktaandeel van 69%.

  Vergelijken we de marktaandelen van de vacatures in de provincies in het algemeen in 2016 met die van vacatures voor HR- en recruitmentprofessionals, dan valt op dat het marktaandeel vacatures voor HR- en recruitmentprofessionals in het Hoofdstedelijk Gewest Brussel in 2016 7,2% hoger lag dan het marktaandeel van vacatures in het algemeen (resp. 21% en 13,8%). In de provincie West-Vlaanderen lag het marktaandeel vacatures voor HR- en recruitmentprofessionals daarentegen 5,1% lager dan het marktaandeel van vacatures in het algemeen.

  Lees meer over de verdeling van vacatures over de provincies in 2016 in de jaaranalyse van de Belgische online vacaturemarkt.

  Lees hier het originele artikel van Textkernel

  Rapport: de online vacaturemarkt in België in 2016
  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch