• NL
 • EN
 • Blog
  04 sep 2017

  Recruitment zonder Recruiter

  Automatisatie doet heel wat bewegen binnen de recruitmentwereld. Zo kan de opkomst van een interactief platform de operationele rol van een intermediair overbodig maken. Wat betekent dit voor de jobs van deze externe recruiters?

  Vandaag bestaat het werk van een recruiter in een rekruteringskantoor er deels uit de beste sollicitanten aan haar klanten te leveren. De klant geeft aan dat het een werknemer zoekt, het bureau plaatst een vacature online waar kandidaten voor solliciteren. Het bureau selecteert de beste sollicitanten, communiceert dit aan het bedrijf en handelt het contract af.

  De recruiter van het recruitmentbureau is dus de tussenpersoon die de kandidaat en het bedrijf bij elkaar brengt.

  Recruitmentmarkt zoekt alternatief

  Onze klanten, in dit geval vooral intermedairs, stellen ons meer en meer de vraag of dit niet anders kan. Of er geen manier bestaat om de kandidaat en het bedrijf rechtstreeks in contact te brengen met elkaar, zonder tussenkomst van de recruiter.

  Interactief platform

  Het antwoord hierop is een interactief, digitaal platform waar kandidaten en bedrijven rechtstreeks in contact treden met elkaar. Hierdoor wordt de tussenkomst van de recruiter minimaal of zelfs geheel overbodig. Laten we even verder ingaan op wat zo’n platform in de praktijk betekent:

  Een bedrijf, de klant, plaatst een vacature op het platform. In de database kan het bedrijf ondertussen zoeken naar goede kandidaten die matchen met de vacature. De kandidaat, die een (nieuwe) job wil, kan zich registreren op het platform en aangeven dat hij beschikbaar is voor jobs. Hij kan ook zoeken tussen de vacatures en solliciteren.

  De sollicitatie komt rechtstreeks binnen bij het bedrijf. Het bedrijf krijgt een overzicht van alle sollicitaties, gesorteerd op basis van de gevraagde criteria en de beste matches. Daarna wordt een gesprek gepland met de beste kandidaten en wordt automatisch een contract aangemaakt. Allemaal rechtstreeks tussen het bedrijf en de kandidaat, zonder dat de recruiter erbij te pas komt.

  Is dit de toekomst?

  Gezien de naderende uitdagingen op de arbeidsmarkt kunnen we ervan uitgaan dat de huidige, operationele rol van de intermediair zou kunnen veranderen. We merken dat de recruitmentwereld zoekt naar een alternatief, naar een manier om de War for Talent te overleven – en zelfs te winnen. Digitalisering en automatisering zullen daarbij steeds belangrijker worden.

  Op zoek naar een partner die je daarbij helpt? Contacteer ons voor meer informatie.

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch