• NL
 • EN
 • Blog
  26 mrt 2020

  Vier tracks om digitaal te versnellen na de crisis

  Covid-19 heeft op dit ogenblik alles en iedereen in zijn greep, zowel privé als professioneel. Ook HR-dienstverleners en recruitmentbureaus worden economisch heel sterk getroffen. In sommige sectoren van hun dienstverlening (retail, zorg, ..) is het alle hens aan dek, maar in de meeste sectoren valt tijdelijk alles stil. De beursnoteringen van grote spelers in uitzendwerk liegen er niet om; zie onderstaande beurskoers van Randstad.

  Het is algemeen bekend dat de uitzendsector een prima barometer is voor de economische conjunctuur: die volgt aansluitend dezelfde evoluties als die van de economie. Deze barometer loopt zelfs nog een beetje voor op de evolutie van de werkgelegenheid.

  Al is er volgens eerste prognoses (o.a. J.P. Morgan) ook licht aan het einde van de tunnel. De economie zakt tijdelijk naar een dieptepunt, maar prognoses geven aan dat dit van tijdelijke duur zal zijn, zie onderstaande tabel. Deze geeft aan dat China reeds in Q2 uit het dal kruipt. Voor Europa wordt ditzelfde scenario verwacht voor Q3.Om deze aantrekking van de markt maximaal te faciliteren zullen uitzendarbeid en HR-dienstverleners einde Q2, begin Q3 alle zeilen moeten gaan bijzetten. Snelheid én efficiëntie gaan op dat ogenblik de sleutels zijn om maximaal return te halen uit de economische remonte.

  Als HRlinkIT zien we het als onze taak om proactief mee te denken in het belang van onze klanten. Daarom hebben vier cases uitgewerkt die élk in vier weken tijd te realiseren zijn en die elk een positief verschil van minimaal 10% efficiëntiewinst kunnen maken.

  Schrijf je hier in voor de wekelijkse webinars.

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch