• NL
 • EN
 • Blog
  25 sep 2019

  De slimme integratie-architectuur van Randstad Italië

  Digitale transformatie is een hot topic: iedereen praat erover, sommigen wachten af, anderen maken impulsieve beslissingen en slechts weinigen hebben een helder pad voor ogen. Naast een duidelijke digitale businessvisie, moeten ook alle technische basisbouwstenen in orde zijn om succesvol te kunnen transformeren.

  Download de casestudy: de slimme integratie-architectuur van Randstad Italië

  Digitale transformatie is in de eerste plaats een businessproces en niet zomaar een technologieproces. Toch zijn er ook specifieke functionele en technische uitgangspunten waaraan voldaan moet zijn om de digitale businessvisie en -strategie te kunnen realiseren. Eén van de meest belangrijke technische basisbouwstenen is integratie.

  Het softwarelandschap breidt heel sterk uit: elke dag worden er nieuwe oplossingen gelanceerd, ook voor talent acquisitie. Daarbij valt op dat er steeds meer niche-oplossingen op de markt komen. Waar er vroeger één basisoplossing was ter ondersteuning van het volledige recruitmentproces (= ATS), versplintert dit landschap vandaag en ontstaat er een grotere diversiteit aan oplossingen die ernaar streven om individuele processtappen zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit brengt natuurlijk kansen met zich mee: de specialisatie van tools kan leiden tot een meer optimale ondersteuning van die businessprocessen waar zij focus op leggen.

  Maar er zijn ook uitdagingen: om al deze softwarepakketten aan elkaar te knopen, ontstaan er steeds complexere integratievraagstukken. Zeker wanneer men vanuit een best of- breed zelf wil kunnen ‘shoppen’ in softwareoplossingen en niet getemperd wil worden door een lock-in die gecreëerd wordt door de softwarevendors zelf. Randstad Italië bouwde een innovatieve integratiestructuur uit waarin ze verschillende tools en technologieën flexibel aan elkaar kunnen koppelen.

  Lees hoe Randstad Italië een digitale sprong voorwaarts nam met een slimme integratie-architectuur.

  Software-integratie: case Randstad Italië
  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch