• NL
 • EN
 • SD Worx

  Eén digitaal ecosysteem voor SD Worx België en Nederland

  SD Worx Staffing Solutions wilde het IT-landschap van de Belgische en Nederlandse tak consolideren. Zo kunnen beide landen profiteren van elkaars kennis en het recruitmentproces verder digitaliseren. De uitdaging? Het integreren van verschillende lokale processen en tools in één oplossing. Enter HRlinkIT.

  Koppeling met CRM en back-offices

  SD Worx Staffing Solutions heeft een lange geschiedenis en een sterke reputatie opgebouwd op het vlak van groei door innovatie. Voorheen hadden de Belgische en Nederlandse tak van de organisatie verschillende backoffices. SD Worx België gebruikte Prato als back-office, in Nederland gebruikten medewerkers AFAS.

   

   

  Beide landen hadden hun eigen specifieke toepassingen op het gebied van contractvormen, contractduur en verloning, omdat dat per land verschillend is. Wel gebruikten beide landen ATS Carerix als basis, zij het met verschillende interfaces. Omdat SD Worx gebruik maakte van CRM voor het aanmaken van klanten, moest er een aparte koppeling komen met beide back-offices in Carerix.

  Data inzetten voor voorspellingen en strategisch advies
  Data inzetten voor voorspellingen en strategisch advies

  Daarnaast wilde SD Worx data slimmer inzetten. De organisatie had al personeelsdata beschikbaar van iedere opdrachtgever, maar werkte met een zelf ontwikkeld platform. Dit maakte het lastig om een uniek beeld van de opdrachtgever op te bouwen. En hierdoor was het niet goed mogelijk om te voorspellen wanneer een bedrijf of branche nieuw talent nodig had, terwijl de data wel beschikbaar was.  

  Het doel was om België en Nederland op één systeem te laten draaien, zodat de data bij zouden dragen aan voorspellingen of strategisch advies naar de opdrachtgevers toe.

  Lokale flexibiliteit binnen complex digitaal ecosysteem
  Lokale flexibiliteit binnen complex digitaal ecosysteem

  De voorbereidende periode stond in het teken van het zoeken en vinden van oplossingen om de verschillende integraties tot stand te brengen. Het kostte relatief lang om tot een goede projectdefinitie te komen en de finale oplossing uit te denken. Een oplossing die bovendien genoeg ruimte bood voor lokale flexibiliteit. Een succesvolle pilot en het platform van Carerix trokken SD Worx uiteindelijk over de streep. 

  De implementatiefase die volgde was relatief kort. HRlinkIT zette uiteindelijk in 24 uur tijd een digitale recruitmentcomponent live in twee verschillende en complexe digitale ecosystemen. De oplossing werkte vanaf dag één in beide landen. 

  Het voordeel van de combinatie HRlinkIT en Carerix
  Het voordeel van de combinatie HRlinkIT en Carerix

  De samenwerking met Carerix  had een duidelijke meerwaarde voor SD Worx. HRlinkIT richtte niet alleen de technologie in en koppelde deze. Voor deze oplossing was het nodig om samen met SD Worx en Carerix processen uit te denken zodat alles zo vlot en efficiënt mogelijk zou werken. 

  Bij de implementatie is het maximale uit Carerix als platform gehaald. HRlinkIT heeft als implementatiepartner een complexe structuur van veel koppelingen zo logisch en eenvoudig mogelijk uitgewerkt.  Hierdoor draagt nu de hele organisatie efficiënt bij aan het succes van de recruitmentafdeling.

  Cases

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch