• NL
 • EN
 • Impact

  Impact digitaliseert en wordt internationale speler

  We kennen Impact allemaal van de vacatures in de bouw en techniek. Achter de schermen transformeert de uitzendorganisatie tot een internationale speler die inzet op snelheid en transparantie. “We hebben nu de middelen in handen om uit te blinken in de markt.”

  Digitalisering Impact in het kort
  1. Sneller zoeken en matchen via een geïntegreerde search & match applicatie
  2. 24/7 matchen met een platform voor automated matching
  3. Taken automatiseren en efficiënter maken
  4. Samenwerken op vacatures vanuit de verschillende kantoren
  5. Transparantie met slimme dashboards en op maat gemaakte KPI’s
  6. Flexibel nieuwe tools integreren in het basisplatform
  Nood om te digitaliseren
  Nood om te digitaliseren

  Uitzendbedrijf Impact wilde versnellen en digitaliseren en dat “meteen goed, geen half werk”. Samen met HRlinkIT ontwikkelde en realiseerde Impact succesvol een digitale oplossing. Met als doel: zo veel mogelijk transparantie, zo weinig mogelijk handmatig werk en een betere digitale ervaring voor klant en kandidaat. 

  Aan het woord zijn CEO Eric Dantinne en Frederik Cremers, IT director van Impact, het Belgische uitzendbedrijf dat digitaal een versnelling hoger schakelde.  

  Stap 1: een doordacht plan
  Stap 1: een doordacht plan

  Impact startte haar digitale transformatie met de Recruitment Tech Blueprint van HRlinkIT voordat ze halsoverkop nieuwe software gingen shoppen. “Dit leek eerst een overbodige kost, maar ik kan je verzekeren: dat haal je er later dubbel uit”, aldus Eric Dantinne.

  “Het voordeel van zo’n blueprint is dat je een helikopterview krijgt van het huidige proces en de technologische mogelijkheden”, gaat Eric Dantinne verder. “Je betrekt veel mensen van je eigen organisatie en vraagt naar wat er goed loopt, wat beter kan, waarvan ze dromen. Hierdoor heb ik veel over mijn eigen organisatie geleerd en over het potentieel om te optimaliseren.”

  Stap 2: softwareselectie
  Stap 2: softwareselectie

  HRlinkIT bracht tijdens de blueprint-fase alle vereisten voor de nieuwe oplossing in kaart, waardoor Impact de verschillende softwareleveranciers objectief kon vergelijken en evalueren. Eric Dantinne merkt op: “HRlinkIT verschafte ons een objectief technologie-overzicht en legde alle voor- en nadelen van de verschillende opties duidelijk uit zonder ons in een bepaalde richting te duwen.”

  Uiteindelijk koos Impact voor het Carerix-softwareplatform als basis, waarop HRlinkIT flexibele integraties, zoals search & match, bouwde om verdere digitalisering mogelijk te maken.

     Stap 3: oplossing bouwen
  Stap 3: oplossing bouwen

  Na het technologie blueprint-proces begon HRlinkIT met de implementatie van de oplossing. Dit leidde tot aanzienlijke verbeteringen in de transparantie en efficiëntie van Impact’s recruitmentproces.

  Verbeterde Dashboards

  Recruiters en branchmanagers hebben nu overzichtelijke dashboards die hun dagelijkse taken en doelstellingen duidelijk weergeven. Prioriteiten zijn gemakkelijk te identificeren, waardoor recruiters effectiever kunnen werken.

  Datakwaliteit en Integratie

  De integratie met Trendstop heeft geleid tot volledigere klantendossiers en verbeterde datakwaliteit. Dubbele klantvermeldingen zijn verleden tijd, wat resulteert in een nauwkeurige database.

  Prioriteitstoekenning

  Impact heeft een systeem geïmplementeerd om vacatures automatisch te rangschikken op prioriteit. Dit gebeurt op basis van diverse factoren, waaronder grootte en aantal vacatures.

  Efficiënte Vacatureverdeling

  Het is nu eenvoudiger om vacatures over verschillende regio’s te verdelen, wat vooral nuttig is bij nationale klanten zoals Delhaize.

   

  Waarom Impact samenwerkt met HRlinkIT
  Waarom Impact samenwerkt met HRlinkIT

  Eric Dantinne en Frederik Cremers zijn het eens: de samenwerking met HRlinkIT was meer dan succesvol. Waarom?

  “De brede kennis van HRlinkIT is een enorme meerwaarde. Als leidinggevende heb je een goed beeld van je bedrijf en de sector, maar niet van de mogelijkheden van digitalisering en technologie.”

  “HRlinkIT is een zeer menselijke organisatie. We konden heel het jaar door voor het minste bij HRlinkIT terecht. Wanneer een probleem hadden, werd dat snel besproken en gaan ze een extra mile om het op te lossen.”

  HRlinkIT schakelt snel en stelde een heel strakke planning op met wekelijkse calls en updates. Dat was cruciaal om het tot een goed einde te brengen en deadlines te halen.”

  “HRlinkIT geeft altijd neutraal advies, ze pushten ons nooit om te kiezen voor een bepaalde leverancier. Ze kijken heel objectief naar wat onze doelstellingen zijn en welke technologie deze het best kan realiseren.”

  “HRlinkIT blonk uit in het bouwen van super custom dashboards. Ze hebben heel hard gewerkt aan performantie en snelheid. Dit was maatwerk ten top.”

   

  Ook digitaliseren met HRlinkIT als digitale coach aan je zijde? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek over jouw doelstellingen en onze aanpak. 

  Cases

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch