• NL
 • EN
 • Adecco

  Hoe Adecco kandidaten betrekt met een communicatieportaal

  Een grotere betrokkenheid met haar kandidaten en medewerkers: het was voor HR-dienstverlener Adecco de uitdaging om zich te weren voor de War for Talent. HRlinkIT integreerde, van idee tot afwerking, een centrale tool voor de communicatie waarmee Adecco nu haar doelstellingen realiseert.

  Doel: Eén centrale tool voor de communicatie om zo de betrokkenheid te verhogen
  Hoe: Strategie, solution design, softwareselectie, implementatie, training

  De uitdaging
  De uitdaging

  Talent vinden blijft voor Adecco als intermediair een enorme uitdaging. Daarom wilde de organisatie in elk van haar business units uitmunten in toegankelijkheid met oog voor het individu achter het CV. Een kandidaat moet zich aangesproken voelen en binding krijgen met een (potentiële) werkgever.

  Bij Adecco verliep de communicatie nog via te veel kanalen, en vaak slechts in één richting. Daardoor liepen kandidaten verloren.

  Tot slot wilde Adecco focussen op meer flexibiliteit. Adecco wil voortdurend mee evolueren met de vele veranderingen op de markt in kader van Talent Acquisitie en niet vastroesten in een tool die dit niet kan.

  De oplossing
  De oplossing

  Om deze uitdagingen aan te pakken, ontwikkelde HRlinkIT een full-responsive portaalsite die rechtstreeks gekoppeld is aan het Applicant Tracking System (ATS). Rollen en rechten op de portal blijven daardoor gecentraliseerd binnen het ATS.

  De communicatieportal is gestyled in de huisstijl van de verschillende business units. Het is meer dan alleen een informatiehub; het is een dynamisch platform dat Adecco in staat stelt intensief en direct te communiceren met kandidaten. Hierdoor kunnen nieuwsberichten, events, vacatures en referral-acties effectief worden gedeeld.

  Kandidaten hebben op hun beurt de mogelijkheid om hun profiel aan te passen, contact op te nemen met hun specifieke business owner, te solliciteren op vacatures en de laatste nieuwsberichten, blogposts en tweets te lezen. Deze interactieve portaalsite heeft Adecco geholpen een solide basis te leggen om talent te vinden, te verleiden, te boeien en te betrekken.

  Het resultaat
  Het resultaat

  De samenwerking met HRlinkIT heeft Adecco niet alleen voorzien van een krachtige technologische oplossing, maar heeft ook gediend als een strategische partner. Over de jaren is HRlinkIT geëvolueerd van een IT-leverancier naar een essentiële technische partner, intensief betrokken bij de bedrijfsontwikkeling van Adecco.

  In de woorden van Adecco: “HRlinkIT heeft niet alleen gezorgd voor een technisch framework, maar toont ook een scherp oog voor arbeidsmarktonwikkelingen en technische evoluties op lange termijn. HRlinkIT is voor ons gegroeid van IT supplier tot een strategische technische partner, die ons intensief begeleidt in onze bedrijfsontwikkeling.”

  Gerelateerde cases

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch