• NL
 • EN
 • De 5 must-reads van Dries Vrijders

  Over open ecosystemen en privacy in HR tech

  Het is geen geheim dat niet elke HR-dienstverlener op orde is met alle vereisten van de GDPR-regelgeving. Ook interne processen laten vaak heel wat te wensen over, met alle risico’s op datalekken van dien. Over privacy in HR tech, ID verificatie, open banking ecosystemen en meer.

  5 redenen waarom werving moet starten met identiteitsverificatie
  5 redenen waarom werving moet starten met identiteitsverificatie

  Met de huidige beweging naar het virtueel werven van kandidaten komen onverwachte uitdagingen. Hoe kan je er bijvoorbeeld zeker van zijn dat de kandidaat voor jou op het scherm ook is wie hij beweert te zijn? Hoe zorg je ervoor dat je in een (volledig) gedigitaliseerd proces efficiënt aan de nodige gegevens komt? En hoe gebruik je deze gegevens vervolgens om een frictieloze digitale ervaring te creëren voor jouw kandidaat? In dit artikel deelt Bullhorn een aantal handige tips & trics rond hoe je Identity Verification in kan zetten in jouw wervingsproces.

  Privacy en HR tech: vermijd datalekken
  Privacy en HR tech: vermijd datalekken

  Wanneer je over identiteitsgegevens en ander privacygevoelige data beschikt, moet je die natuurlijk goed beveiligen. Toch is nog niet elke HR-dienstverlener op orde met alle vereisten van de GDPR-regelgeving. Ook interne processen laten vaak heel wat te wensen over, met alle risico’s op datalekken van dien. In een recent seminarie sprak HRTech met enkele experts over hoe je je data kan beheren en beveiligen, en over hoe technologie je daarbij kan helpen.

  Hoe selecteer je de beste recruitment software voor jouw bureau?
  Hoe selecteer je de beste recruitment software voor jouw bureau?

  De ruggengraat van elke recruitment-organisatie is nog steeds het Applicant Tracking System. Maar hoe kies je een ATS dat bij jouw organisatie en jouw processen past? In een recent webinar in samenwerking met Recruitment Tech en recruitmentsystemen.nl formuleerde ik met enkele ander experts antwoorden op enkele van de meest voorkomende vragen die worden gesteld bij de keuze voor een nieuw ATS.

  De opkomst van open banking ecosystemen
  De opkomst van open banking ecosystemen

  Interessant artikel over de opkomst van open banking in de bankensector. Open banking helpt bij het creëren van een marktplaats voor gevarieerde producten en diensten via één enkele interface. Verwacht wordt dat het aan kracht zal winnen en de komende jaren zelfs de norm wordt. En dan rijst onvermijdelijk de vraag: volgt de recruitmentsector?

  HRlinkIT is het Fitste Bedrijf van Vlaanderen 2021
  HRlinkIT is het Fitste Bedrijf van Vlaanderen 2021

  Iets minder nieuwswaarde, maar wel eentje waar mijn collega’s en ik heel trots op zijn: HRlinkIT is het Fitste Bedrijf van Vlaanderen 2021. Daarvoor hebben we gedurende 12 weken intensief bewogen en gesport. Met een gemiddelde fitheidsverbetering (op basis van BMI, cardioconditie, herstelcapaciteit,…) van 18,7% behaalden we de hoogste score en zijn we een jaar lang het Fitste Bedrijf van Vlaanderen!