• NL
 • EN
 • Er wordt veel geroepen over digitalisering, maar wordt er in de praktijk ook overgegaan tot actie?

  Dat Corona ons leven (nog) digitaler heeft gemaakt weten we ondertussen wel. Er wordt veel geroepen over digitalisering, maar wordt er in de praktijk ook overgegaan tot actie? Over het nut van fancy tools, hoge digitale verwachtingen van de consument, 25 dingen die elk rekruteringsbedrijf moet automatiseren en het verhaal van een interimbureau die tijdens de crisis digitale stappen durfde nemen. 

  Hoe Actief Interim heel de onderneming enthousiast maakte over digitalisering
  Hoe Actief Interim heel de onderneming enthousiast maakte over digitalisering

  In onzekere tijden kun je twee dingen doen: voorzichtig afwachten of vooruitgaan. Het Belgische interimbureau Actief Interim koos voluit de weg vooruit. In volle coronacrisis gingen ze live met hun nieuw recruitmentsysteem en stoomden ze 395 consulenten klaar voor hun nieuwe, digitale aanpak. Mooie case! 

  Waarom we de focus moeten verleggen van de customer journey naar de life journey
  Waarom we de focus moeten verleggen van de customer journey naar de life journey

  “Dat Corona ons leven (nog) digitaler heeft gemaakt weten we ondertussen wel. De digitale golf is nog versneld. En de consument is ook steeds veeleisender. “Proactieve customer service is dus een combinatie van convenience – wat neerkomt op een uitstekende, gebruiksvriendelijke user interface – van personalisatie op basis van persoonlijke behoeftes en natuurlijk ook correcte timing.” Het wordt steeds meer een kwestie van automatisch de juiste contactmomenten hebben met je klanten (en kandidaten) met de juiste informatie op het juiste moment. Hiervoor hebben we data nodig, tooling die dat ondersteunt en de durf én wendbaarheid om te experimenteren. Alleen zo zal je in staat zijn om mee te surfen op de digitale golven en dicht en relevant bij je doelpubliek te staan.

  Ontelbaar veel recruitmenttools, maar wat heb je eraan?
  Ontelbaar veel recruitmenttools, maar wat heb je eraan?

  Het is altijd een aangename bevestiging als andere experten een visie delen. Dit artikel met Mark van Assema bevat een aantal stellingen waar we ons vanuit HRlinkIT volledig kunnen in vinden.
  “Recruitmentsystemen zijn meer en meer ecosystemen geworden, waar relevante data van kandidaten vloeiend doorheen stromen. Gooi dat open voor jouw klanten.” En “Elk systeem heeft een andere look and feel. Dat komt de goede, eenduidige candidate journey niet ten goede.”
  Daarom is dit artikel een goede en snelle manier om een aantal uitdagingen in digitale transformatie scherp op het netvlies te hebben.

  25 dingen die elk rekruteringsbedrijf moet automatiseren
  25 dingen die elk rekruteringsbedrijf moet automatiseren

  “The little things are infinitely the most important,” zo beweert Arthur Conan Doyle. Niet verwonderlijk voor een schrijver wiens bekendste personage Sherlock Holmes in de ‘little things’ telkens net die ene aanwijzing vindt om een moordzaak op te lossen. Maar ook wie het vergrootglas bovenhaalt om naar z’n eigen recruitmentprocessen te kijken kan met kleine dingen een groot verschil maken. Met low-effort en low-cost aanpassingen als een automatisch verzonden bedankingsmail, een reminder of automatische statusupdate haal je heel wat manuele taken uit je dagelijkse workflow. Dit artikel van Bullhorn geeft alvast 25 ideeën over hoe je met ‘little things’ toch ‘big changes’ kan bewerkstelligen.