• NL
 • EN
 • Poolstok

  Jobsite Poolstok.be

  Advies en projectbeheer jobsite

  Poolstok is de referentie voor human resources in de publieke sector in Vlaanderen. Met een nieuwe website wilden ze beantwoorden aan de vragen van hun klanten en kandidaten. Poolstok.be werd gelanceerd: een goedkopere, snellere, persoonlijkere en gebruiksvriendelijkere manier van werven.

  Doel: Tegemoetkomen aan de verwachtingen van kandidaat en klant.
  Hoe: Door de creatie van een technisch innovatieve portaalsite
  Diensten: Workshops, integraties en maatwerk

  De uitdaging
  De uitdaging

  Poolstok zocht een nieuw webplatform dat voldeed aan de wensen en noden van hun doelgroepen en klanten.De kandidaten enerzijds, vroegen meer op maat gemaakte informatie over potentiële werkgevers. Zij hechten steeds meer belang aan een goede match tussen hun waarden en die van de organisatie.Bovendien verwachten kandidaten efficiënt en gebruiksvriendelijk online te kunnen solliciteren.

  “Het HRlinkIT-team vertaalde onze doelstellingen naar ICT-mogelijkheden. Ze bedachten creatieve out-of-the-box oplossingen. Vooral hun HR-expertise was een enorme plus: het team begreep de behoeften van HR en maakte hen wegwijs met de software.”

  Anderzijds werd ingespeeld op de nood van Vlaamse overheidsorganisaties om kostenbesparende rekrutering te doen en een eigen identiteit uit te stralen. Het vinden, verleiden en boeien van talent, is immers cruciaal om als overheid een sterke dienstverlening te kunnen aanbieden.

  Het resultaat
  Het resultaat
  • Poolstok.be werd gecreëerd: een aan de voorzijde technisch innovatieve portaalsite. Deze nieuwe website laat de klanten van Poolstok toe een eigen webpagina te beheren ter ondersteuning van hun eigen merkidentiteit.
  • De overheidsorganisaties kunnen eigen vacatures aanmaken, een specifieke sollicitatieprocedure definiëren en alles opvolgen via een persoonlijk dashboard.
  • Daarnaast kan de kandidaat via de profielpagina op de website zijn persoonlijke gegevens beheren, voorkeuren aanduiden, zijn matchpercentages vergelijken met de aangeboden vacatures, inschrijven op de jobalert, solliciteren, en eigen sollicitaties opvolgen.

  Om de site voor de klanten zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, bouwde HRlinkIT een volledige e-learning module op het klantenportaal. Gebruikers worden zo op een intuïtieve manier ondersteund en geïnformeerd over het gebruik en de functionele mogelijkheden.

  De innovatie is ook doorgetrokken voor de ontwikkeling van de achterliggende technische architectuur. We creëerden een webplatform gekoppeld met het eigen databeheersysteem van Poolstok via een centrale communicatielijn. Hierlangs worden de nodige gegevens tussen de website en de database – in beide richtingen – automatisch en in real-time verstuurd. Dit betekent voor alle partijen een aanzienlijke tijds- en efficiëntiewinst.

  Als brugfunctie tussen de externe webbouwer en Poolstok, gaf HRlinkIT gedurende het hele proces advies en begeleiding.

  Gerelateerde cases

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch