• NL
 • EN
 • De Lijn

  De innovatieve selectieprocedure van De Lijn

  Kandidaat voor bus-of trambestuurder bij De Lijn? Dan moet je vanaf vandaag niet meer wachten op een antwoord van de recruiter voor het eerste jobinterview. HRlinkIT, Acento, Poolstok en De Lijn ontwikkelden een innovatieve aanpak waarbij kandidaten via specifieke tests automatisch gescreend en geselecteerd worden.

  Doel: Automatiseren van het selectieproces

  De uitdaging
  De uitdaging

  Jaarlijks zoekt De Lijn enorm veel nieuwe bus-en trambestuurders. Het was een haast onmogelijke taak om de duizenden sollicitaties te verwerken en de beste profielen te selecteren. Daarbij wilde De Lijn ook zeker zijn dat de selectie van kandidaten zo objectief mogelijk verloopt.

  Stap 1

  Vanaf de aanmelding bij Ascento (het selectiebureau van De Lijn) krijgen kandidaten automatisch een link om de eerste test, die peilt naar het leervermogen, thuis af te leggen. Na afloop krijgen ze meteen hun score te zien.

  Stap 2

  Kandidaten met een voldoende hoog resultaat op de test, krijgen automatisch een agendavoorstel voor de volgende testfase. Dit zijn testen die specifiek bedoeld zijn om chauffeurs te screenen met een klemtoon op onder meer: concentratievermogen, het overzicht behouden, reactiesnelheid,…

  Stap 3

  De testen worden onmiddellijk gecorrigeerd en kandidaten met een goed resultaat kunnen verder gaan naar het selectie-interview waarbij de generieke gedragscompetenties in kaart worden gebracht en op een gestandaardiseerde manier worden gerapporteerd.

  Het resultaat
  Het resultaat

  HRlinkIT hielp De Lijn, Ascento en Poolstok met het digitaliseren van een vooruitstrevend selectieproces waardoor alles innovatiever, goedkoper en sneller verloopt. En niet onbelangrijk: het sollicitatieproces is een pak sneller en transparanter voor de kandidaat.

  Gerelateerde cases

  Time to get started.
  Time to get started.

  Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.

  Get in touch