• NL
 • EN
 • Novellas Healthcare

  Hét plan om de snelste recruiter in de sector te worden

  Met dit plan wordt Novellas Healthcare de beste en snelste recruiter in de life science sector.

  Novellas Healthcare, strategische recruitmentpartner in de healthcare en life science sector, wilt de snelste en kwalitatiefste recruiter in de sector worden. HRlinkIT maakte een haalbaar plan met twee grote pijlers: de candidate experience verhogen en manueel werk automatiseren.

  Grenzen aan de groei

  Na een succesvol jaar met meer dan 30% groei, botste Novellas Healthcare tegen haar grenzen. “Groeien is één zaak, maar deze groei aanhouden is een ander verhaal”, vangt CEO Tom Torfs aan. “Onze recruiters moeten vandaag nog heel manueel werken waardoor ze de toenemende vraag onmogelijk kunnen bijhouden.” Ook sluit de verschillende software die Novellas Healthcare gebruikt, niet aan bij hun recruitmentproces. Ze zochten naar manieren om alles veel digitaler en efficiënter te laten verlopen.

   

  Daarnaast wilde de Belgische HR-dienstverlener vooral inzetten op de candidate experience. “We zijn nogal old-school in onze benadering van kandidaten”, getuigt Tom Torfs. “We schieten pas in actie wanneer er een vacature binnenkomt en zoeken nog manueel naar kandidaten via LinkedIn en de interne database. Dat is heel tijdrovend werk. We willen echt dat onze technologie onze mensen ondersteunt in hun carrières.”

  HRlinkIT als digitale coach
  HRlinkIT als digitale coach

  Novellas Healthcare was op zoek naar een digitale coach om hen te helpen bij de opzet van een plan en de softwareselectie. Leen Van Herzele, finance manager: “Enkele jaren geleden hebben we zonder externe hulp een nieuwe database gekozen. We hadden totaal geen begeleiding over hoe je andere tools moest koppelen, en daardoor liep het ook al snel mis. Deze keer wilde we het slimmer aanpakken, met begeleiding en expertise.

  Na een korte vergelijking van digitale partners, koos Novellas Healthcare voor HRlinkIT. “We hadden meteen een wow-gevoel bij hun aanpak en kennis van zowel recruitment als technologie.”

  HRlinkIT organiseerde vier workshops waarin de strategie, het huidige proces en de technologie bekeken werden. “De inzichten die we in de workshops verworven, zijn van enorme waarde”, vertelt Leen Van Herzele. “We hebben nu een plan waar we allemaal achter staan, dat slim in elkaar zit en waarmee we ons ook echt kunnen onderscheiden van de markt.”

  Resultaat: een slim én haalbaar plan
  Resultaat: een slim én haalbaar plan

  Uit de workshops volgde een toekomstgericht plan waarmee Novellas Healthcare haar mogelijkheden maximaal benut. Er wordt een nieuw ATS geïmplementeerd om processen veel efficiënter en sneller te laten verlopen en de druk bij de recruiter weg te halen. 

  Daarnaast krijgt Novellas Healthcare alle tools in handen voor een proactieve aanpak. Tom Torfs: “Van zodra we van onze klant weten wat de uitstroom is, willen wij al kandidaten klaar hebben staan voor de invulling van die posities.” Novellas Healthcare zal continu en automatisch kandidaten kunnen benaderen via scraping en social media. Na automatische screening wordt talent toegevoegd aan een talentpool.

  Tom Torfs: “We hebben vertrouwen in het project. Moest ik het morgen opnieuw moet doen, zou ik het weer exact hetzelfde doen, met HRlinkIT. Hun team heeft dit echt fantastisch gedaan.”

  Andere realisaties

  Ook op zoek naar een digitale coach om te digitaliseren?
  Ook op zoek naar een digitale coach om te digitaliseren?

  In een call bespreken we jouw uitdagingen en bekijken we hoe we jou kunnen helpen om jouw digitale doelstellingen succesvol te behalen.

  Plan een call in