• NL
 • EN
 • Must-reads volgens recruitment tech expert Wouter Verpoest

  Wat wilt de kandidaat eigenlijk?

  Wouter Verpoest: “Outside-in denken, je hoort de term vaak genoeg vallen in managementmeetings. Maar toch lijkt niemand in de recruitmentwereld te denken aan wat de kandidaat écht wilt. De cijfers bewijzen hetzelfde: het is opvallend hoe weinig er rekening gehouden wordt met de verzuchtingen van de kandidaat.” De vier must-reads van deze week:

  De 10 belangrijkste aspecten van de sollicitatieprocedure volgens kandidaten
  De 10 belangrijkste aspecten van de sollicitatieprocedure volgens kandidaten

  Enorm interessante cijfers over wat kandidaten vinden van de sollicitatieprocedure. Het is opvallend hoe weinig in de recruitmentwereld rekening gehouden wordt met de verzuchtingen van de kandidaten. Dit artikel beschrijft de wetenschappelijk onderbouwde grootste gehele punten in de candidate experience van kandidaten. Samengevat wil een kandidaat vooral erkend worden, als mens en als volwaardig kandidaat. Met een tool alleen kom je er niet, maar het kan wel helpen!

  Waarom upskilling en reskilling dé termen van de komende jaren zijn
  Waarom upskilling en reskilling dé termen van de komende jaren zijn

  Uit het wetenschappelijk onderzoek van het WEF (World Economic Forum) van 2020 blijkt dat 40% van de kernvaardigheden van medewerkers in de komende vijf jaar zal veranderen. De skill gap tussen vacature en kandidaat alsook de digitalisering hebben hier de grootste impact. Tijd dus voor upskilling en reskilling. Maar ook voor de mindswitch: het gaat op de vaardigheden en de talenten, niet de jaren opgedane concrete ervaring! Start in 2021 met skill based matching

  Recruitment tech trends deel 2
  Recruitment tech trends deel 2

  7 interessante bevindingen en voorspellingen over recruitment en technologie van mijn collega Carol Geens. Onder andere over hoe kandidaten meer controle krijgen over hun data, hoe er meer communicatiekanalen in het recruitmentproces zullen komen en de digitale maturiteit van HR-dienstverleners.

  Podcast: Met een nieuw recruitmentproces maakt HR het verschil bij Facilicom
  Podcast: Met een nieuw recruitmentproces maakt HR het verschil bij Facilicom

  Interessante podcast over het nieuwe recruitmentproces van Facilicom, een bedrijf dat jaarlijks zo’n 5000 à 6000 nieuwe mensen aanwerft. Elke divisie had zijn eigen recruitmentapparaat dat helemaal losstond van de andere divisies. Om sneller vacatures in te kunnen vullen, heeft Facilicom het recruitmentproces gecentraliseerd, een nieuwe werken-bij site gemaakt, doelgroeponderzoek doorgevoerd, nieuwe content gemaakt, het ATS geüpgraded en aangepast en vooral ook een data-gedreven strategie geïntegreerd.