• NL
 • EN
 • De must-reads van Wim Van Meerbeeck

  Trends voor 2021

  Het begin van het jaar zorgt klassiek voor lijstjes met de te verwachten trends. Dat is dit jaar niet anders. Dit jaar duiken daarbij twee soorten lijstjes op. (1) Trend overzichten waarbij de trends van de vorige jaren herkauwd worden en (2) trends die te veel gefocust zijn op Corona en te weinig een inzicht geven in toekomstige trends. Hierbij enkele lijsten die wél de moeite waard zijn om te lezen.

  HR Tech Trends in 2021
  HR Tech Trends in 2021

  Dit overzicht heeft niet meteen de meest verrassende topics, maar de voorspellingen worden wél  onderbouwd met interessant cijfermateriaal over de evoluties van het afgelopen jaar. Zeker de moeite waard, enkele cijfers zullen je verbazen. 

  6 recruitment trends to watch for in 2021
  6 recruitment trends to watch for in 2021

  Dit artikel geeft aan dat er een voorspelbare continue toename zal zijn van recruitment automation. Op basis van een survey blijkt dat HR-medewerkers wekelijks 14 uur verliezen aan taken die geautomatiseerd kunnen worden. Bij HRlinkIT komen we in ROI-analyses bij HR-dienstverleners gemiddeld ook tot vergelijkbare cijfers: automatisatie kan tot 20% efficiëntie brengen in het recruitmentproces.

  Onze eigen voorspellingen voor 2021
  Onze eigen voorspellingen voor 2021

  Na een jaar lang afwachten, kunnen de recruitmentbedrijven niet anders dan actie ondernemen. 2021 belooft in alle opzichten een interessant jaar te worden. In dit artikel som ik mijn eigen voorspellingen voor de recruitmentsector in 2021 op.

  Whitepaper: Trends BaHRometer 2021
  Whitepaper: Trends BaHRometer 2021

  In deze whitepaper of ‘baHRometer’ vind je geen opsomming van trends of lijstjes, maar verschillende interviews met experts en bedrijfsleiders over recruitment en HR-tech. Interessante weekend-lectuur met wat diepere inzichten en cijfers.