• NL
 • EN
 • Must-reads van recruitment tech expert Dries Vrijders

  The place to be voor overnames

  Dat elke crisis ook mogelijkheden schept, was de afgelopen tijd overduidelijk in de recruitment- en staffingwereld. Het regende overnames – niet alleen bij HR-spelers onderling, maar ook tussen technologieleveranciers. De meest spraakmakende was ongetwijfeld de overname van scheduling- en workforce managing platform Sirenum. Afgelopen zomer zette Bullhorn met deze overnames een belangrijke stap in het verbreden van zijn productportefeuille. Maar ook andere technologieleveranciers lieten zich opmerken door strategische overnames.

  Glassdoor neemt professionele social netwerking app Netbowl over
  Glassdoor neemt professionele social netwerking app Netbowl over

  Zo liet workplace insights-leverancier Glassdoor vorige maand de overname optekenen van social networking-app Fishbowl. Glassdoor doorbreekt daarmee de wand tussen het feedback-platform voor werkgevers, en de werknemers die voor feedback zorgen. Wie meer wil weten over de werksfeer of cultuur van een bedrijf kan binnenkort via Fishbowl op zoek gaan naar feeds (of ‘bowls’) met info over een bedrijf, of content over een specifiek interessedomein. Een interessante overname die mogelijk snel een Europees vervolg krijgt, zeker nu de schaarste op de arbeidsmarkt werknemers  steeds kieskeuriger maakt.

  Opmerkelijke overname: Patreon neemt Clear Talent over
  Opmerkelijke overname: Patreon neemt Clear Talent over

  Nog deze week liet content platform Patreon de opmerkelijke overname van tech recruiter Clear Talent optekenen. De 40 recruitment specialisten van Clear Talent moeten Patreon helpen om het nodige talent aan te trekken dat de verdere expansie van het bedrijf moet verzekeren. Een opmerkelijke overname die nog maar eens de kruisbestuiving tussen tech en recruitment in de verf zet.

  Van InGoedeBanen naar Vonq Job Post
  Van InGoedeBanen naar Vonq Job Post

  De overname van InGoedeBanen door Vonq. dateert al van even geleden, maar wordt nu des te duidelijker door de naamsverandering van IGB naar Vonq Job Post. Waar Vonq zich tot nu toe discreter liet opmerken in het logo van IGB (‘a Vonq. company’) neemt het nu het hele merk over. Met de overname positioneert Vonq. zich op de lokale markt als one-stop-shop voor job marketing, met niet alleen een snelle digitale toegang tot job boards, maar ook job marketing-mogelijkheden en inzichten over welke kanalen het best presteren voor vacatures.

  Interview: 'Automatiseren zonder plan, dat lost je problemen niet op'
  Interview: 'Automatiseren zonder plan, dat lost je problemen niet op'

  Dat innovatie nodig is om overeind te blijven, dat weten we inmiddels. Maar veel organisaties gaan hierbij lukraak te werk, vertelt onze CEO Wim van Meerbeeck in een interview met Werf&. Op donderdag 14 oktober zal Wim nader op dit topic ingaan, tijdens het webinarHoe volwassen is jouw digitale recruitmentproces?’ op de Webinar Week van Werf&. Inschrijven kan nog.