• NL
 • EN
 • Must-reads van Wim Van Meerbeeck

  Technologie als middel, niet als doel.

  “Het is enorm belangrijk dat we inspelen op de noden van werkgevers en kandidaten en we technologie gebruiken om die kloof te overbruggen. We zitten in een nieuw tijdperk en we zullen alles uit de kast moeten halen om technologie doelbewust te benutten.” De must-reads van deze week volgens Wim Van Meerbeeck.

  Herman Nijns verkozen tot voorzitter WEC-Europa
  Herman Nijns verkozen tot voorzitter WEC-Europa

  Herman Nijns, CEO Randstad Belgium & Luxembourg, is in februari verkozen tot nieuwe voorzitter van World Employment Confederation Europe. Daarmee volgt hij Bettina Schatter op. Een goed moment om in te zoemen op de technologie-innovatie waarin het WEC een actieve rol speelt: de Velocity Network Foundation. De Velocity Network Foundation werkt aan heel wat innovatieve projecten in de recruitmentwereld, denk aan global workforce mobility en the Internet of Careers, zie video.

  AI inzetten in de zoektocht naar talent recruitment efficiëntie
  AI inzetten in de zoektocht naar talent recruitment efficiëntie

  Waar AI reeds haar voetdruk heeft nagelaten in financiële sectoren als de bankensector, zoekt HR nog naar manieren om optimaal gebruik te maken van deze nieuwe technologieën. Terwijl het merendeel van administratieve taken al geautomatiseerd zijn, is er nog steeds tijd- en productiviteitswinst te boeken in de meer veeleisende taken van recruiter. Ramesh Alluri Reddy van Adecco Group India vertelt over hoe hij technologie als katalysator van het transformatieproces ziet, niet het einddoel.

  Whitepaper: hoe realiseer je administratieve tijdswinst voor recruiters?
  Whitepaper: hoe realiseer je administratieve tijdswinst voor recruiters?

  De laatste jaren is er veel geautomatiseerd, en ook veel (nog) niet geautomatiseerd. Midden 2020 schreef ik nog mee aan een whitepaper waarin uitgelegd wordt hoe je als HR-dienstverlener eenvoudig 10% administratieve tijdswinst kunt boeken. Vandaag nog steeds enorm relevant.

  Rapport: Top 10 HR trends for 2021
  Rapport: Top 10 HR trends for 2021

  Randstad Sourceright stuurde een survey uit naar 850 HR en C-level leidinggevenden over 17 markten om te peilen naar de HR-uitdagingen in 2021. Waar 2020 een mijlpaal beloofde te zijn voor futuristen, bleek het jaar veel meer in petto te hebben dan verwacht en onderging HR een heuse transformatie. In het rapport lijst Randstad Sourceright 10 trends op waar de HR-sector haar aandacht op zal vestigen voor 2021. Interessante cijfers!