• NL
 • EN
 • De must-reads van Dries Vrijders

  Skills, skills, skills

  Dries Vrijders: “Skills, skills, skills. Ik kan het niet genoeg benadrukken: de skill-gap is een enorme uitdaging én opportuniteit voor de recruitmentsector. Er wordt al veel over geschreven, maar slechts heel weinig concreet gerealiseerd. Hieronder enkele interessante artikels over skills en meer van de voorbije weken.”

  Top Staffing and Recruiting Trends for 2021
  Top Staffing and Recruiting Trends for 2021

  Nieuwe jaren brengen meestal een overvloed aan nieuwe lijstjes. Naar de trendlijst van de wereldwijde nummer 1 binnen HR-tech is het echter altijd uitkijken. Het hoeft niet te verwonderen dat de impact van Covid-19 zich nog stevig laat voelen in de voorspellingen voor het komende jaar. Maar tegelijk tekenen zich toch ook andere evoluties af. Zo is de top recruitmentuitdaging voor 2021 (in een verder integraal door corona gedomineerde top-5) de skill gap tussen vraag en aanbod. Het tekort aan talent op de arbeidsmarkt is terug van nooit weggeweest.

  Hoe de focus op 'vaardigheidsgrenzen' kan helpen bij het invullen van veelgevraagde rollen
  Hoe de focus op 'vaardigheidsgrenzen' kan helpen bij het invullen van veelgevraagde rollen

  Hoe snel de skill gap op de arbeidsmarkt toeneemt blijkt uit een recent onderzoek van Gartner. Niet minder dan 1 op 3 skills uit een jobpost van 5 jaar geleden blijkt intussen voorbijgestreefd, verouderd en/of aan een update toe. Dat leidt er toe dat bijna 60% van wie vandaag aan de slag is, behoefte heeft aan nieuwe skills om zijn of haar job te blijven doen. Meer en meer bedrijven gaan daarom bij de eigen medewerkers op zoek gaan naar skills die morgen een meerwaarde kunnen betekenen. Kunnen HR-dienstverleners deze trend nog lang negeren?

  Podcast: interview met Wouter Verpoest over Minggo en de recruitmentsector
  Podcast: interview met Wouter Verpoest over Minggo en de recruitmentsector

  Een interessante podcast waarin collega Wouter Verpoest vertelt over hoe HRlinkIT de switch maakte van pure service organisatie naar product- en servicebedrijf, en dat alles middenin de coronapandemie. Wouter Verpoest heeft het over Minggo als product en de uitdagingen in de recruitmentsector.

  Interview Frida Polli: Behavioral Science and AI
  Interview Frida Polli: Behavioral Science and AI

  Dat het steeds moeilijker wordt om de juiste combinatie van skills en ervaring voor vacatures te vinden, hoeft niet negatief te zijn. Tenminste, dat beweert Frida Polli, CEO van Pymetrics, in dit interview met Future of Work Pioneers. Kandidaten beoordelen op skills kan leiden tot een radicale democratisering en verbreding van de arbeidsmarkt. Wie voorbij diploma, jobtitels of ervaring weet te kijken, verruimt de blik naar kandidaten die vandaag weinig of helemaal worden bereikt. Matchen via skills, zo stelt Polli, leidt tot minder (onbewuste) discriminatie, flexibeler loopbanen, en meer arbeidsvreugde.