• NL
 • EN
 • De nieuwsselectie van Wouter Verpoest

  Recruitment tech must-reads

  Ik heb het al eerder gezegd, maar het blijft me verbazen: het zijn ontzettend interessante tijden op de arbeids- en HR tech markt. De opkomst en interesse van internationale techreuzen in HR, de overnames, de digitalisering en disruptie van de sector en natuurlijk de aanhoudende krapte die alle regels omgooit. Mijn nieuwsselectie van april.

   

  Van het grote ontslag tot de grote inflatie. Het is tijd om creatief te worden.
  Van het grote ontslag tot de grote inflatie. Het is tijd om creatief te worden.

  De wereldeconomie groeit in recordtempo en bedrijven zoeken naar elke mogelijke manier om het personeel dat ze nodig hebben beter te vinden, te werven en aan te nemen. In de VS staan 12 miljoen banen open. De arbeidsparticipatie blijft er laag en jongere werknemers zijn gewoon niet bereid om met werkgevers in zee te gaan, tenzij het werk zinvol is, goed betaald wordt en veilig aanvoelt. Maar wat als het te moeilijk wordt om medewerkers te vinden? Josh Bersin over hoe bedrijven de nieuwe realiteit moeten accepteren en zich moeten aanpassen.

  Must-do: Recruitment tech demoday 2022
  Must-do: Recruitment tech demoday 2022

  Binnenkort is het weer recruitment tech demoday. Een handig moment om veel recruitmentsoftware te ontdekken en te vergelijken. Je vindt er alleen maar aanbieders van recruitmenttechnologie, en dat maakt het event erg specifiek en waardevol voor intermediairs en HR-dienstverleners. Demoday gaat dit jaar door op 2 juni 2022 in Mechelen en op 9 juni in Utrecht. Meer informatie via de link.

  6 tips voor een succesvolle digitale candidate experience
  6 tips voor een succesvolle digitale candidate experience

  De regels rond een goede candidate experience zijn grondig herschreven. Een positieve candidate experience valt of staat vandaag grotendeels door de digitale beleving. Een tip die ik klanten vaak geef is:  om te solliciteren bij hun eigen bedrijf, het proces te doorlopen en te reflecteren: solliciteer eens bij je eigen bedrijf, doorloop heel het proces van begin tot einde en reflecteer: welke stappen, hoe klein ook, kunnen eenvoudiger en digitaal gemaakt worden voor de kandidaat?

  Interessante download: Trend baHRometer 2022
  Interessante download: Trend baHRometer 2022

  De jaarlijkste Trend BaHRometer is er weer. Een mooie bundel aan interviews en inzichten over HR-tech, inclusief een interview met onze CEO Wim Van Meerbeeck.

  73% van bedrijven wil in 2022 meer investeren in recruitmenttechnologie
  73% van bedrijven wil in 2022 meer investeren in recruitmenttechnologie

  Ja hoor, maar liefst 73% van de bedrijven wilt dit jaar investeren in recruitmenttechnologie. Dat is veel, en ook meer dan vorig jaar. Maar zal ook daadwerkelijk 73% van de bedrijven deze investering maken? Een ander opvallend cijfer is dat minder dan de helft van de recruiters tevreden is over de nieuwe recruitmentsoftware, terwijl hun leidinggevenden met 78% wél tevreden zijn. Extra oog voor adoptie, betrokkenheid en training rond nieuwe software lijken daarin bepalend.