• NL
 • EN
 • Must-reads van deze week

  Welke tools en hacks kun je als recruiter gebruiken om online sneller profielen te vinden en automatisch berichten te versturen? En hoe zit het met de nieuwe vacature-zoekfunctie in Google? Lees het in de 4 must-reads van deze week.

  Google introduceert nieuwe zoekfunctie in België
  Google introduceert nieuwe zoekfunctie in België

  Google is bij voorsprong de belangrijkste search engine, ook voor jobs. Google Zoeken heeft deze week, in samenwerking met met onder meer de overheidsdiensten VDAB, Forem en Actiris en bedrijven als Randstad en Jobat, een nieuwe zoekfunctionaliteit toegevoegd voor België. Dit artikel bevat alle praktische info en ook de nodige links naar eventuele technische informatie. Een must read voor elke Belgische HR-dienstverlener!

  Tip! Avondopleiding recruitment automation
  Tip! Avondopleiding recruitment automation

  Welke tools en hacks kun je als recruiter gebruiken om online sneller profielen te vinden en automatisch berichten te versturen? In deze 4-delige avondopleiding voor recruiters en recruitment professionals leer je recruitmentacties automatiseren en optimaliseren via low-budget tools, hacks en templates. De moeite waard!

   

  Warning for recruitment leaders
  Warning for recruitment leaders

  Gartner waarschuwt dat slechts 16% van de nieuwe medewerkers de juiste skills heeft voor hun huidige én toekomstige functie. HR-verantwoordelijken en recruiters zullen fundamenteel anders te werk moeten gaan bij het invullen van de nood aan talent. Niet langer volstaat het om op basis van een functiebeschrijving en wat vereisten tot de beste kandidaten te komen. Er moet gewerkt worden aan het inventariseren van de benodigde skills en het bereiken van kandidaten met deze skills of de bestaande werkpopulatie hier naartoe te laten evolueren.

  Video-interview: Gig Economy & The Changing Labor Market
  Video-interview: Gig Economy & The Changing Labor Market

  In een snel veranderende arbeidsmarkt loopt iedereen wel eens verloren in de vele schakeringen tussen vast, flex en gig-werk. In deze video biedt Diane Mulcahy handvaten om het onderscheid te maken. Daarnaast bespreekt ze ook de vergaande veranderingen die deze nieuwe vormen van werk brengen, en welke rol HR-dienstverleners kunnen spelen in een aanbod dat vooral door digitale platformen wordt gestuurd.