• NL
 • EN
 • De 4 must-reads van deze week

  Kansen voor flexondernemers, Sharejobs en afstappen van multichannel CRM

  Zal het inzetten van Sharejobs ook na de crisis een antwoord bieden op een reële vraag naar de flexibele inzet van arbeid? En moeten we een invasie van Nederlandse investeerders verwachten op de uitzendmarkt? De vier must-reads van deze week.

  Vijf kansen voor flexondernemers in coronatijd
  Vijf kansen voor flexondernemers in coronatijd

  In dit artikel geeft Han Mesters inzicht in vijf kansen voor flexondernemers in Coronatijd. Het was vooral het laatste punt in het artikel dat triggerde “Overnamekansen voor solvabele bureaus”. Daarbij wordt België als voorbeeld genomen waar de markt dubbel zo veel is gedaald dan Nederland, met als quote “dramatische krimp”. Betekent dit onmiddellijk dat we een invasie van Nederlandse investeerders moeten verwachten? Waarschijnlijk niet, al was het maar dat op de Belgische markt nog altijd een stukje financiële overwaardering is van HR-dienstverleners omdat de vraag op die overname-markt groter is dan het aanbod.

  © Foto: Flexmarkt

  Lancering van Sharejobs om tijdelijk werklozen aan het werk te houden
  Lancering van Sharejobs om tijdelijk werklozen aan het werk te houden

  Versnelt Corona de flexibilisering van de arbeidsmarkt? Met zijn nieuwste initiatief lijkt Accent zich hier alvast op voor te bereiden. Via Sharejobs kunnen bedrijven met werknemers op overtal deze aanbieden aan andere bedrijven die met een personeelstekort kampen, terwijl de uitzendspeler de administratieve afhandeling op zich neemt. Een noodoplossing voor de door elkaar geschudde arbeidsmarkt, of een blijvertje dat ook na de crisis een antwoord kan bieden op een reële vraag naar de flexibele inzet van arbeid?

  Hoe en waarom CIO's and CTO's moeten afstappen van multichannel CRM
  Hoe en waarom CIO's and CTO's moeten afstappen van multichannel CRM

  Elke dag ontstaan er nieuwe tools om ons werk te digitaliseren. Heel wat van die tools willen we ook aanreiken naar klanten en kandidaten. Maar hoe krijgen we die tools nog in ons proces? Elke tool heeft zijn eigen interface en eigen data achterliggend. Wordt het niet eens tijd om één interface te brengen, met het proces centraal, ongeacht de achterliggende technologie? Fictie? Toch niet.

  Whitepaper: 10% administratieve tijdswinst voor recruiters
  Whitepaper: 10% administratieve tijdswinst voor recruiters

  Hoe halen we zo veel mogelijk manuele en administratieve stappen uit het recruitmentproces? Zowel snelheid in het totale proces en efficiëntie in eigen resources dragen bij tot een grotere marge! Deze whitepaper heeft tot doel om handvatten aan te reiken voor administratieve automatisatieprocessen die de doorstroom tussen de verschillende procesdrivers versnelt en eenvoudiger maken. Download de whitepaper.

  Schrijf je in voor onze webinars
  Schrijf je in voor onze webinars

  We organiseren op regelmatige basis webinars over het optimaliseren en automatiseren van het recruitment proces.