• NL
 • EN
 • De 4 must-reads van deze week

  Het nieuwste in recruitmenttech

  Wat hebben de digitale inspanningen van het voorbije decennium nu echt opgeleverd voor recruitment? Over artificiële intelligentie, digital recruiter assistants, no-code platforms en de generalist.

  Kunnen no-code platforms een bedreiging vormen voor ontwikkelaars in de post-COVID-wereld?
  Kunnen no-code platforms een bedreiging vormen voor ontwikkelaars in de post-COVID-wereld?

  Dat Covid-19 wereldwijd voor een digitale versnelling heeft gezorgd is een open deur intrappen. Wat minder vaak wordt opgemerkt, maar wel treffend is, is dat die digitale versnelling niet meer in eerste instantie wordt gedragen door traditionele IT-projecten en -teams. In een situatie waarin snelheid, wendbaarheid en innovatie de voornaamste criteria zijn waarop digitale investeringen beoordeeld worden, zijn het no-code platformen die de bovenhand nemen. Waarom no-code ook in de toekomst toonaangevend zal zijn, en wat de meerwaarde ervan is voor jouw business, lees je in dit artikel.

  Whitepaper: the newest thing in recruitment tech
  Whitepaper: the newest thing in recruitment tech

  We kopen steeds meer rekruteringstechnologie. Wat kopen we? ‘Gewoon iets’. Het lijkt erop dat de digitale inspanningen en investeringen van het voorbije decennium ons niet gebracht hebben waar we willen zijn. Hoe komt dat en wat is een mogelijke oplossing? In de whitepaper ’the newest thing in recruitment tech’ wordt het digitale probleem van de recruitmentwereld duidelijk geschetst en wordt er dieper ingegaan op het nieuwste in recruitmenttech: de digital recruiter assistant.

  7 manieren waarop AI rekrutering vereenvoudigt
  7 manieren waarop AI rekrutering vereenvoudigt

  Er is geen ontkomen aan, het recruitmentproces zal naar de toekomst toe digitaliseren. Het maakt nu eenmaal deel uit van onze wereld die digitaliseert. Vaak wordt deze digitalisering verpakt onder Artificiële Intelligentie (AI), vermoedelijk omdat dit fancy klinkt. Want heel vaak liggen er andere technologische processen aan de basis die niets met AI te maken hebben. Het is niet zo zeer de term die belangrijk is, evenmin de technologie. Wél wat technologie kan betekenen en hoe we stapsgewijs naar digitale business kunnen evolueren. In het artikel 7 manieren waarom AI rekrutering vereenvoudigt wordt nogmaals scherp gesteld dat de digitale business van morgen ons vandaag dagelijks moet bezig houden. 

  Waarom de toekomst aan de generalist is - en wat daarvan de gevolgen zijn
  Waarom de toekomst aan de generalist is - en wat daarvan de gevolgen zijn

  Is de toekomst aan de generalist? Dit interessante overzichtsartikel maakt op basis van een reeks recente boeken de oefening, en stelt vast van wel. In een snel veranderende wereld zijn het immers de medewerkers die zich snel weten aan te passen en op elk domein inzetbaar zijn, die de meeste waarde hebben. Dat betekent dat recruiters – die voorheen vaak bezig waren om de onmiddellijke inzetbaarheid van een kandidaat te bepalen – meer moeten inzetten op het in kaart brengen van het potentieel van die laatste. Hoe je dat doet, en hoe technologie jou daarbij kan helpen, lees je hier.