• NL
 • EN
 • Must-reads van Dries Vrijders

  Een bestaand softwarepakket kopen of zelf bouwen?

  Bij het kiezen en implementeren van nieuwe technologie, is de kernvraag vaak of je voor een standaard applicatie gaat of er eentje laat maken die precies aansluit bij jouw behoeften. De meningen over of kant-en-klaar al dan niet beter is dan custom made veranderen even vaak als de coronamaatregelen. Er is dan ook geen pasklaar antwoord. In mijn nieuwsselectie enkele artikels die meer inzicht geven in de voor-en nadelen van beide en een mogelijke middenweg.

  Investeren in een ATS? Waarom kopen en dan bouwen een slimme keuze kan zijn
  Investeren in een ATS? Waarom kopen en dan bouwen een slimme keuze kan zijn

  Een bestaand softwarepakket kopen, of zelf software gaan bouwen? Voor veel recruitment agencies lijkt dit een keuze tussen de markt volgen, of jezelf een unieke plek veroveren. Want zeg nu zelf, hoe kan je als bureau uniek zijn met software die je concurrenten ook gebruiken? In dit artikel toont Annika van Leeuwen dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Wie slim kiest voor een pakket dat out-of-the-box een goede basis levert, maar tegelijk ook maatwerk toelaat, kan immers kiezen waar hij de markt volgt, en waar hij zich er strategisch van onderscheidt.

  Wanneer kun je beter zelf software bouwen?
  Wanneer kun je beter zelf software bouwen?

  Wanneer beslis je om (al dan niet binnen je bestaande softwarepakket) zelf aan het bouwen te gaan? In dit artikel van Harvard Business Review wordt niet alleen ingegaan op de goede redenen die je kan hebben om toch voor maatwerk te kiezen, maar worden ook enkele concrete cases besproken. Daarnaast vind je er ook tips over de core compententies waar je bedrijf over dient te beschikken om zelf maatwerktrajecten op te nemen. Heb je die compententies niet aan boord? Dan kies je beter voor een betrouwbare partner om je daar in te ondersteunen.

  Hoe EngineerX kandidaten voorstelt met een app
  Hoe EngineerX kandidaten voorstelt met een app

  Een case die in het rijtje thuishoort van hoe je zelf bestaande software verder kunt uitbouwen. HR-dienstverlener EngineerX zocht een manier om eenvoudiger kandidaten voor te stellen aan haar klanten, zodat de recruiter niet telkens alle profielen en CV’s moest doormailen. In amper 2 weken tijd had EngineerX een web app/portaal klaarstaan voor klanten, waar geschikte kandidaten automatisch vanuit het ATS doorgezet worden naar het portaal van de klant. Zonder ingrijpende aanpassingen kon EngineerX een web app van Minggo koppelen aan het ATS.

  Textkernel neemt Amerikaans AI-softwarebedrijf Sovren over
  Textkernel neemt Amerikaans AI-softwarebedrijf Sovren over

  Dat kop in sommige gevallen een betere optie is bewijst Textkernel met de recente overname van Sovren. Met de overname bevestigt Textkernel zijn ambities op de Noord-Amerikaanse markt, een markt waar ook financierder Main Capital Partners naar lonkt. Of het potentieel dat Main in de VS voor zijn Europese platformen ziet er ook effectief is zal nog moeten blijken. Voor het van oorsprong Nederlandse Textkernel betekent de deal alvast dat het een stevige foothold over de plas krijgt, én dat er met de klap een flink aantal klanten bij komen.

  Strategiegesprek voor recruitmentbureaus
  Strategiegesprek voor recruitmentbureaus

  Geen artikel maar wel een interessante opportuniteit die ik nog met jullie wil delen. HRlinkIT geeft de komende tijd elke maand twee recruitmentbureaus de kans om een gratis strategiegesprek in te plannen met een recruitment innovation expert. Dit doen we om organisaties een overzicht te geven van hun verschillende opties en hen slimmer en geïnformeerd te laten starten aan een transformatie. December zit al vol, maar voor januari is nog één plaats beschikbaar.