• NL
 • EN
 • Must-reads volgens recruitment tech expert Wim

  De recruitment eindejaarshop is geopend

  Wie had begin dit jaar kunnen denken dat Salesforce Slack zou overnemen? Terwijl op de recruitmentmarkt vlijtig geshopt wordt voor overnames, ontwikkelen achter de schermen bijna alle grote technologiespelers HR-software. Over overnames, recruitment marketing automation en meer.

  Het probleem en belang van recruitment marketing automation
  Het probleem en belang van recruitment marketing automation

  Bijna iedereen doet aan recruitment marketing automation, én terecht. Toch zorgt recruitment marketing automation voor heel wat onduidelijkheid en heeft niemand echt een goed draaiende recruitment marketing automation. In dit artikel wordt uitgelegd waarom iedereen in een organisatie iets anders begrijpt onder recruitment marketing automation.

  De kerstshopping begon dit jaar wat vroeger op de recruitmentmarkt
  De kerstshopping begon dit jaar wat vroeger op de recruitmentmarkt

  In de technologiesector is de winkelperiode duidelijk van start gegaan met enkele overnames van formaat. De hamvraag is: wat is de volgende overname onder de kerstboom?

  De dynamiek van overnames is overal te voelen en het staat in de sterren geschreven dat er het komende halfjaar nog een golf van overnames op de markt afkomt.

  Rapport HR Tech Market 2021: Grote technologiespelers zetten in op HR-technologie
  Rapport HR Tech Market 2021: Grote technologiespelers zetten in op HR-technologie

  Josh Bersin publiceerde recent zijn nieuwe HR Tech Market 2021 rapport. Dit rapport is een aanrader voor elke HR tech professional, wij sommen de belangrijkste punten voor talent acquisitie alvast op:

  • Alle grote technologiespelers (Google, Salesforce, Oracle, Microsoft, IBM, Amazon,…) bouwen aan HR-technologie. Voorspeld wordt at dit voor grote verschuivingen zal zorgen op de HR Tech markt.
  • Digitale communicatie is sinds de pandemie enorm belangrijk geworden. Niet enkel het gebruik van online meetings is pijlsnel toegenomen, ook de digitale communicatie-platformen kennen een enorme groei. Videomeetings en chat nemen de e-mail over en verschuiven meer en meer naar één centraal communicatieplatform. Communicatie is een cruciale driver bij HR-dienstverlener en verdient dus de nodige aandacht in 2021.
  Ruim je ATS in drie stappen op
  Ruim je ATS in drie stappen op

  Het ATS speelt een cruciale rol bij recruitment marketing automation. Data over vraag en aanbod en een goede datakwaliteit zijn onmisbaar.

  Het artikel ‘Marie Kondō your cluttered ATS in 3 steps’ toont hoe rommelig en inefficiënt de toestand van ons ATS vaak is en hoe je dit oplost. Om die data- en datakwaliteit te bewaken zijn er heel wat oplossingen vandaag die hierin heel wat relevanter zijn dan dure marketing suites: Minggo, HereFish, XAFLow,…