• NL
 • EN
 • De must-reads van Wim Van Meerbeeck

  De ene app is de andere niet.

  Je kon het haast niet gemist hebben: de Belgische banking app van KBC is verkozen tot ’s werelds beste banking app. Wie de app van KBC gebruikt, weet dat dit terecht is. Hun app is meer een open ecosysteem geworden waar ook niet-bancaire diensten toegankelijk zijn voor niet-klanten. Ik zit met ongeduld te wachten op de eerste recruitmentbedrijven die het lef hebben om de innovatieve ideeën van KBC te embedden in hun business.

  Podcast: selectieproces op basis van data of gut feeling?
  Podcast: selectieproces op basis van data of gut feeling?

  Veel bedrijven zijn zich bewust van het belang van data. Toch verzeilt het nog te eenvoudig onderaan de prioriteitenlijst in de digitale stappen die gezet worden. Het is nochtans een fundamentele pijler die in de architectuur van digitale business bovenaan moet staan. Het gebrek aan het menselijke aspect en interactie hoor ik daarbij vaak vallen als excuus om het datavraagstuk niet op (te hoeven) nemen, en dat is geheel onterecht. Interessante podcast over dit topic met Vincent Van Malderen, Algemeen Directeur bij interimkantoor voor de publieke sector Poolstok en Jan Denys, arbeidsmarktexpert bij Randstad.

  KBC Mobile is de beste bankapp ter wereld
  KBC Mobile is de beste bankapp ter wereld

  Banking is bij uitstek een interessante sector om te volgen vanuit het oogpunt van digitale transformatie voor HR-dienstverleners. Ze zijn (meestal) niet geboren op het internet, hebben een historisch groot kantoren-netwerk en moeten in de digitalisering ook het evenwicht vinden tussen digitale beleving en de persoonlijke interactie. KBC heeft succesvol grote digitale stappen gezet en wordt hier nu ook internationaal voor erkend. Een mooie case én een mooi referentiepunt op de digitale horizon.

  De mogelijkheden van progressive webapps voor recruitment
  De mogelijkheden van progressive webapps voor recruitment

  Met een progressive webapp of PWA kan je je website en je mobiele app(s) combineren tot één toestelonafhankelijk platform, dat de voordelen van een website combineert met de voordelen van een app. Interessante blog over de mogelijkheden met progressive webapps voor de recruitmentsector.

  Een (nieuw) ATS?
  Een (nieuw) ATS?

  De beslissing om voor het eerst een ATS te implementeren of de afweging maken om over te schakelen naar een nieuw ATS – het is niet eenvoudig. Als HRlinkIT beheersen we dit als geen ander, inclusief het onderbouwen van de business case om iets wel of niet te doen. De artikels hieronder vertellen zeker niets nieuws over dit topic, maar zijn welk leuke infographics die kunnen helpen in een denk- of beslissingstraject.