TikTok, overleven en digitaliseren: de 4 must-reads van deze week
Terwijl de recruitmentsector zich een weg baant uit de crisis, worden alle ogen op TikTok gericht als nieuw kanaal voor employer branding. De crisis verplicht ons met zijn allen te digitaliseren. Maar… zijn recruitmentbureaus dan echt zo digitaal als ze roepen? De vier must-reads van deze week.
Tiktok gebruiken om werknemers aan te werven
We denken in deze periode meer dan ooit digitaal. Sociale netwerken zijn al langer gegeerd in functie van talent sourcing. Welke de grootste sociale kanalen zijn en waar deze het meest ingezet worden, vind je hier.
Belangrijke nieuwkomer in deze lijst is TikTok. Wie denkt dat dit uitsluitend een kanaal is voor tieners, vergist zich. COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat TikTok een groei van 30% heeft in de leeftijdscategorie van 20-29 jarigen. Dat maakt TikTok plotseling een interessant recruitment-medium. Verwonderd? Kijk dan even naar het voorbeeld van Jumbo.
Getriggerd wat TikTok voor jou kan betekenen? Kijk dan zeker ook even hier om de eerste stappen in dit nieuwe medium te zetten. Succes! Lees het artikel hier.
Digitaal na Corona
Tijdens de Corona-crisis reikt verbeelding meestal niet veel verder dan kijken welke fysieke interacties door digitale kunnen worden vervangen. Daarbij wordt nauwelijks stilgestaan bij de vraag of die omslag ook meerwaarde oplevert voor je kandidaat of je medewerker. Het resultaat is vaak een verarmd proces en belabberde candidate experience.
Er valt dus heel wat te verliezen wanneer je als HR-dienstverlener omschakelt op digitale werkvormen. Maar wie het grondig aanpakt, en naast tools ook processen herdenkt, kan echter ook veel winnen bij naar de prullenmand verwijzen van lastige kalenderoefeningen, tijdrovende gesprekken, en lange interviewprocedures. Lees het artikel hier.
Artificial intelligence in recruitment: hype of noodzaak?
Al in recruitment. Je kan niet meer buiten komen of men zwaait er mee rond je oren. Dat het een grote impact kan en zal hebben, weten we al langer en staat buiten kijf. AI biedt heel wat opportuniteiten waarbij de rol van de recruiter drastisch zal veranderen, maar niet zal vervallen. De menselijke interpretatie en bijsturing blijven noodzakelijk om de aangereikte verbanden en conclusies te interpreteren. Het is nog niet het moment om blind te gaan vertrouwen. “Experimenteer daarom vooral met AI, maar blijf kritisch op de output en wees transparant naar alle relevante stakeholders.” Lees het artikel hier.
De coronacrisis als katalysator van innovatie
De Covid-19-crisis veranderde in een weekend de dynamiek op de Nederlandse en Belgische arbeidsmarkt. Van een werknemersmarkt, naar een ‘ghost’ markt. Hoe het nieuwe model na de crisis er ook uit zal zien, om te winnen moet je digitaal de allerbeste zijn. In de whitepaper “De coronacrisis als katalysator van innovatie in de arbeidsbemiddelings- en flexmarkt” leggen HRlinkIT en Intelligence Group in een aantal stappen uit hoe je dit kunt realiseren.
Barst je van de ideeën, maar twijfel je over de aanpak? Of loop je tegen een technologisch dilemma aan? Boek een gratis innovatiegesprek om te brainstormen en sparren met een recruitment tech specialist.